סלט דלעת צלוייה ותרד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1 ק"ג דלעת קלופה חתוכה לקוביות שוות בגודל 2.5 ס"מ
- 250 גרם תרד שטוף
- 10 שיני שום פרוסות
- 75 גרם גרעיני דלעת קלופים
- 150 מ"ל שמן זית
- 50 גרם סוכר חום
- 1/2 כפית מלח גס
- מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום מקסימלי. מערבבים את הדלעת עם הסוכר החום ו-3 כפות שמן זית. מפזרים על נייר אפייה וצולים לכ-15 דקות, עד שהקוביות מזהיבות.
- 2. מטגנים בשמן זית את פרוסות השום וגרעיני הדלעת, עד שהשום משחים אך לא נחרך. מוסיפים את התרד למחבת, ומטגנים עד שהתרד מתרכך.
- 3. מעבירים את תכולת המחבת לקערת ערבוב ומוסיפים את הדלעת הצלויה. מתבלים במיץ לימון ומלח. מערבבים בעדינות ומגישים בטמפרטורת החדר.