סלט בורגול עם תרד ושזיפים
סלט קייצי, רענן ופשוט להכנה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס בורגול
- 250 גר' עלי תרד שטופים
- 7-8 שזיפים
- לרוטב ויניגרט לימון:
- ½ כוס תרכיז לימונדה (אפשר גם חצי כוס לימון סחוט עם סוכר)
- ¼ כוס שמן זית
- 2 גבעולי נענע
- 1/4 כפית פלפל לבן
- ½ כפית מלח
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את הבורגול במים דרך מסננת עד שהמים צלולים, מסננים ומייבשים כחצי שעה.
- 2. מערבבים את חומרי הרוטב בעזרת מטרפה או ממחה ידני.
- 3. מערבבים את הבורגול, עלי התרד, השזיפים והוויניגרט. בשלב זה המנה תהיה נוזלית אבל הבורגול סופח אליו את הנוזלים בהמשך.