- 1. מבשלים את הנבטוטים במים רותחים עד לריכוך (כרבע שעה). מסננים ומתבלים אותם בעודם חמים בשתי כפות שמן זית, כף מיץ לימון, מלח ופלפל.
-
- 2. קולים את החצילים בשיטה המועדפת עליכם: על להבה גלויה, על מחבת או בתנור. קולפים ומניחים לשעה על קרש חיתוך הנוטה באלכסון לכיוון הכיור, להגרת נוזלים.
-
- 3. קוצצים את החצילים ומעבירים לקערה. מוסיפים פנימה, תוך ערבוב נמרץ, רבע כוס שמן זית וכף מיץ לימון. מתבלים בסילאן, בבצל ירוק ובמלח ופלפל.
-
- 4. להרכבה: מסדרים מצע של עלי רוקט על צלחת, מעליה כף או שתיים של חצילים, ומעליהם כף או שתיים של נבטוטים. מסיימים בזילוף של שמן זית.