מתכונים חמים

פאד תאי מקורי

היות שמדובר בגרסה תאילנדית אותנטית, המתכון אינו כשר, וחלק מחומרי הגלם ניתן להשיג אך ורק בחנויות המתמחות באוכל אסייתי (כגון מזרח ומערב) ובשווקים.

מתכון מאת: סוואלי אלדר, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מוקפץ

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-5 מנות:
  • 4 כוסות אטריות אורז דקות, מושרות במים כ-3 דקות
  • 50 גרם בשר חזיר, חתוך לקוביות קטנות
  • 30 גרם שרימפס מיובש
  • 3 ביצים
  • קוביית טופו טרי, חתוכה לקוביות
  • 250 גרם נבטי שעועית
  • 50 גרם אפונה סינית, חתוכה לחתיכות קצרות
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • 1 כף בצל שאלוט קצוץ
  • 1 כף שום טרי קצוץ
  • 1 כפית אבקת צ'ילי
  • 4 כפות סוכר
  • 3 כפות רוטב דגים
  • 4 כפות רוטב תמרהינדי
  • ¼ כוס מים
  • ½ כוס בוטנים קלויים וקצוצים לקישוט
  • 8 כפות שמן
  • 2 כוסות ירקות טריים: נבטי שעועית, עירית, עירית בטעם שום (להשיג בחנויות המתמחות, לא חובה), ופלח ליים / לימון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בווק 3 כפות שמן, ומטגנים את השאלוט והשום בזהירות ומבלי לחרוך אותם. מוסיפים אטריות שרוככו במים, ומערבבים. מתבלים ברוטב דגים ותמרהינדי. מערבבים היטב ומסיטים את האטריות לצד אחד של הווק.
  • 2. מוסיפים עוד 3 כפות שמן ומקפיצים חזיר, שרימפס ואבקת צ'ילי. מטגנים עד שהבשר מתרכך. מערבבים היטב עם האטריות, ומעבירים הכל בחזרה לצדו של הווק.
  • 3. מוסיפים עוד 2 כפות שמן לווק, שוברים את הביצים, ומקשקשים. מחזירים את האטריות עם הבשר למרכז הווק, מערבבים היטב, מוסיפים נבטים, עירית ובצל ירוק. מערבבים היטב במשך 3 דקות.
  • 4. מעבירים לכלי הגשה, ומגישים עם יתר הירקות ומעטרים בעירית בטעם שום, בוטנים ופלח ליים או לימון.
  • 5. טיפ: המתכון הנ"ל עתיר שמן. כדאי להוסיף שמן בהדרגה, ואם אפשר, להפחית בכמויות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully