פאד תאי מקורי
היות שמדובר בגרסה תאילנדית אותנטית, המתכון אינו כשר, וחלק מחומרי הגלם ניתן להשיג אך ורק בחנויות המתמחות באוכל אסייתי (כגון מזרח ומערב) ובשווקים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5 מנות:
- 4 כוסות אטריות אורז דקות, מושרות במים כ-3 דקות
- 50 גרם בשר חזיר, חתוך לקוביות קטנות
- 30 גרם שרימפס מיובש
- 3 ביצים
- קוביית טופו טרי, חתוכה לקוביות
- 250 גרם נבטי שעועית
- 50 גרם אפונה סינית, חתוכה לחתיכות קצרות
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
- 1 כף בצל שאלוט קצוץ
- 1 כף שום טרי קצוץ
- 1 כפית אבקת צ'ילי
- 4 כפות סוכר
- 3 כפות רוטב דגים
- 4 כפות רוטב תמרהינדי
- ¼ כוס מים
- ½ כוס בוטנים קלויים וקצוצים לקישוט
- 8 כפות שמן
- 2 כוסות ירקות טריים: נבטי שעועית, עירית, עירית בטעם שום (להשיג בחנויות המתמחות, לא חובה), ופלח ליים / לימון
אופן ההכנה
- 1. מחממים בווק 3 כפות שמן, ומטגנים את השאלוט והשום בזהירות ומבלי לחרוך אותם. מוסיפים אטריות שרוככו במים, ומערבבים. מתבלים ברוטב דגים ותמרהינדי. מערבבים היטב ומסיטים את האטריות לצד אחד של הווק.
- 2. מוסיפים עוד 3 כפות שמן ומקפיצים חזיר, שרימפס ואבקת צ'ילי. מטגנים עד שהבשר מתרכך. מערבבים היטב עם האטריות, ומעבירים הכל בחזרה לצדו של הווק.
- 3. מוסיפים עוד 2 כפות שמן לווק, שוברים את הביצים, ומקשקשים. מחזירים את האטריות עם הבשר למרכז הווק, מערבבים היטב, מוסיפים נבטים, עירית ובצל ירוק. מערבבים היטב במשך 3 דקות.
- 4. מעבירים לכלי הגשה, ומגישים עם יתר הירקות ומעטרים בעירית בטעם שום, בוטנים ופלח ליים או לימון.
- 5. טיפ: המתכון הנ"ל עתיר שמן. כדאי להוסיף שמן בהדרגה, ואם אפשר, להפחית בכמויות.