וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאד תאי מקורי

היות שמדובר בגרסה תאילנדית אותנטית, המתכון אינו כשר, וחלק מחומרי הגלם ניתן להשיג אך ורק בחנויות המתמחות באוכל אסייתי (כגון מזרח ומערב) ובשווקים.

מתכון מאת: סוואלי אלדר, מערכת וואלה

מוקפץ. נמרוד סונדרס
מוקפץ

מצרכים למתכון

  • ל-5 מנות:
  • 4 כוסות אטריות אורז דקות, מושרות במים כ-3 דקות
  • 50 גרם בשר חזיר, חתוך לקוביות קטנות
  • 30 גרם שרימפס מיובש
  • 3 ביצים
  • קוביית טופו טרי, חתוכה לקוביות
  • 250 גרם נבטי שעועית
  • 50 גרם אפונה סינית, חתוכה לחתיכות קצרות
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • 1 כף בצל שאלוט קצוץ
  • 1 כף שום טרי קצוץ
  • 1 כפית אבקת צ'ילי
  • 4 כפות סוכר
  • 3 כפות רוטב דגים
  • 4 כפות רוטב תמרהינדי
  • ¼ כוס מים
  • ½ כוס בוטנים קלויים וקצוצים לקישוט
  • 8 כפות שמן
  • 2 כוסות ירקות טריים: נבטי שעועית, עירית, עירית בטעם שום (להשיג בחנויות המתמחות, לא חובה), ופלח ליים / לימון

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בווק 3 כפות שמן, ומטגנים את השאלוט והשום בזהירות ומבלי לחרוך אותם. מוסיפים אטריות שרוככו במים, ומערבבים. מתבלים ברוטב דגים ותמרהינדי. מערבבים היטב ומסיטים את האטריות לצד אחד של הווק.
  • 2. מוסיפים עוד 3 כפות שמן ומקפיצים חזיר, שרימפס ואבקת צ'ילי. מטגנים עד שהבשר מתרכך. מערבבים היטב עם האטריות, ומעבירים הכל בחזרה לצדו של הווק.
  • 3. מוסיפים עוד 2 כפות שמן לווק, שוברים את הביצים, ומקשקשים. מחזירים את האטריות עם הבשר למרכז הווק, מערבבים היטב, מוסיפים נבטים, עירית ובצל ירוק. מערבבים היטב במשך 3 דקות.
  • 4. מעבירים לכלי הגשה, ומגישים עם יתר הירקות ומעטרים בעירית בטעם שום, בוטנים ופלח ליים או לימון.
  • 5. טיפ: המתכון הנ"ל עתיר שמן. כדאי להוסיף שמן בהדרגה, ואם אפשר, להפחית בכמויות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully