סלט ירוק עם שרימפס מוקפץ בחמאת ג'נג'ר ואוזו
מתכון של השף אלון גונן, מסעדת אל בריו לסלט ירוק עם שרימפס
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- מבחר עלי חסה שונים קרועים לחתיכות קטנות
- מיץ מלימון 1 שלם
- 1/4 כוס שמן זית
- 24 שרימפס טייגר
- מיץ מחצי לימון
- כפית ג'ינג'ר קצוץ
- כפית שום כתוש
- רבע כוס אוזו או ארק
- רבע כפית מלח
- מעט צ'ילי חריף
אופן ההכנה
- 1. מחממים את החמאה במחבת טפלון. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והשרימפסים. מטלטלים את המחבת ומטגנים את השרימפסים כ-2 דקות. מוסיפים את האוזו ומשלהבים
- עם גפרור.
- 2. מסדרים את הסלט בצלחת הגשה. סוחטים עליהם לימון טרי ומטפטפים מעט שמן זית. מניחים על הסלט 4 שרימפסים ויוצקים את הרוטב.