רוטב בוטנים - סאטה

רוטב הבוטנים, הסאטה, הוא מוטיב מרכזי במטבח האינדונזי ומופיע במגוון מנות: הוא מלווה בשר, עוף, טופו וסלטים. לפניכם מתכון בסיסי, ולצידו שני מתכונים צמחוניים, שבהם הוא מככב

מתכון מאת: אתי אלימלך, מערכת וואלה!
עוף אינדונזי בחמאת בוטנים

מצרכים

  • 2 בצלי שאלוט קלופים וקצוצים דק
  • 1 כף שמן קנולה
  • 3 שיני שום קלופות
  • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף
  • 1/2פלפל צ'ילי
  • 150 גרם בוטנים קלופים, קלויים וטחונים גס
  • קופסת חלב קוקוס או קרם קוקוס
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים – חלקה או עם שבבים, לפי הטעם האישי
  • 1/2 כוס סויה שחורה מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. במחבת בינונית מטגנים את בצלי השאלוט עד שהם הופכים שקופים.
  • 2. קוצצים דק את השום, הצ'ילי והג'ינג'ר, מוסיפים למחבת ומטגנים על אש בינונית במשך דקה.
  • 3. מוסיפים את חלב הקוקוס או קרם הקוקוס, וכשהתערובת מתחילה לבעבע, מוסיפים את חמאת הבוטנים. בוחשים ללא הפסקה, עד שהרוטב מתאחד, ואז מוסיפים את הסויה והבוטנים הקלויים. מומלץ להשתמש ברוטב כשהוא חם, אחרת הוא מסמיך מאוד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully