עגבניות ממולאות בורגול
מתכון מושלם עבור טבעונים. הבורגול סופג את כל טעמי העגבניה, התרד והפטרוזיליה. מומלץ להשתמש בעגבניות אדומות, אחרת הן לא יגירו הרבה טעם.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 6 עגבניות בינוניות-גדולות
- למלית:
- 1/2 כוס בורגול בינוני
- 1 בצל קצוץ
- 1 כוס תרד קצוץ דק
- 1/2 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים, ללא גבעולים
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. משרים את הבורגול במים למשך 30 דקות, עד שהוא תופח ומתרכך. מסננים מהמים וסוחטים.
- 2. מחממים תנור ל-180 מעלות. קוצצים את הבצל והתרד, ומוסיפים לקערת הבורגול. מוסיפים גם את הפטרוזיליה הקצוצה, מלח, פלפל ו-3 כפות שמן זית.
- 3. מרוקנים את העגבניות. מוסיפים את תוכן העגבניות והמיץ לתערובת הבורגול.
- 4. משמנים את העגבניות בכף השמן הנותרת וממלאים אותן בתערובת הבורגול.
- 5. מסדרים בתבנית ואופים 30 דקות.
- 6. מגישים בטמפרטורה חמימה, בליווי יוגורט או טחינה.