עגבניות ממולאות קוסקוס ועשבי תיבול
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-12 עגבניות ממולאות:
 - 12 עגבניות קטנות ואחידות בגודלן
 - למלית:
 - 1/2 שקית (175 גרם) קוסקוס מלא אינסטנט (עבה, בינוני או דק לטעמכם)
 - 1/2 צרור פטרוזיליה
 - 1/2 צרור שמיר
 - 1/2 צרור כוסברה - קצוצים
 - 1 כפית נענע מיובשת ומפוררת
 - 200 גרם גבינה בולגרית
 - 1 שן שום כתושה (לא חובה)
 - 1 צ'ילי קצוץ (לא חובה)
 - התוכן של העגבניות  קצוץ, כולל מיץ וגרעינים
 - 2-1 כפות שמן זית לתיבול הקוסקוס ולזילוף לפני האפייה
 
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הקוסקוס עם כוס מים רותחים, מלח וכף שמן.
 - 2. במקביל מרוקנים את העגבניות בעזרת כף פריזיאן או כפית רגילה ואת מה שמוציאים קוצצים ומוסיפים לקוסקוס.
 - מערבבים.
 - 3. מחממים תנור ל-190 מעלות.
 - 4. מתבלים את הקוסקוס בעשבי תיבול, גבינה, שום וצ'ילי אם רוצים.
 - 5. ממלאים את העגבניות.
 - 6. מסדרים בתבנית פיירקס או קרמיקה ואופים 15 דקות להזהבה.
 - גיוונים:
 - מוסיפים למלית 3 כפות צנוברים.
 - מוסיפים לעשבי התיבול גם 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים.
 - באותו אופן אפשר למלא גם קישואים עגולים, דלורית ופלפלים.
 
