עגבניות ממולאות קוסקוס ועשבי תיבול
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-12 עגבניות ממולאות:
- 12 עגבניות קטנות ואחידות בגודלן
- למלית:
- 1/2 שקית (175 גרם) קוסקוס מלא אינסטנט (עבה, בינוני או דק לטעמכם)
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/2 צרור שמיר
- 1/2 צרור כוסברה - קצוצים
- 1 כפית נענע מיובשת ומפוררת
- 200 גרם גבינה בולגרית
- 1 שן שום כתושה (לא חובה)
- 1 צ'ילי קצוץ (לא חובה)
- התוכן של העגבניות קצוץ, כולל מיץ וגרעינים
- 2-1 כפות שמן זית לתיבול הקוסקוס ולזילוף לפני האפייה
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הקוסקוס עם כוס מים רותחים, מלח וכף שמן.
- 2. במקביל מרוקנים את העגבניות בעזרת כף פריזיאן או כפית רגילה ואת מה שמוציאים קוצצים ומוסיפים לקוסקוס.
- מערבבים.
- 3. מחממים תנור ל-190 מעלות.
- 4. מתבלים את הקוסקוס בעשבי תיבול, גבינה, שום וצ'ילי אם רוצים.
- 5. ממלאים את העגבניות.
- 6. מסדרים בתבנית פיירקס או קרמיקה ואופים 15 דקות להזהבה.
- גיוונים:
- מוסיפים למלית 3 כפות צנוברים.
- מוסיפים לעשבי התיבול גם 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים.
- באותו אופן אפשר למלא גם קישואים עגולים, דלורית ופלפלים.