וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עגבניות ממולאות קוסקוס ועשבי תיבול

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

עגבניות ממולאות בקוסקוס ועשבי תיבול. נמרוד סונדרס
עגבניות ממולאות בקוסקוס ועשבי תיבול

מצרכים למתכון

  • ל-12 עגבניות ממולאות:
  • 12 עגבניות קטנות ואחידות בגודלן
  • למלית:
  • 1/2 שקית (175 גרם) קוסקוס מלא אינסטנט (עבה, בינוני או דק לטעמכם)
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור שמיר
  • 1/2 צרור כוסברה - קצוצים
  • 1 כפית נענע מיובשת ומפוררת
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • 1 שן שום כתושה (לא חובה)
  • 1 צ'ילי קצוץ (לא חובה)
  • התוכן של העגבניות – קצוץ, כולל מיץ וגרעינים
  • 2-1 כפות שמן זית לתיבול הקוסקוס ולזילוף לפני האפייה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקוסקוס עם כוס מים רותחים, מלח וכף שמן.
  • 2. במקביל מרוקנים את העגבניות בעזרת כף פריזיאן או כפית רגילה ואת מה שמוציאים קוצצים ומוסיפים לקוסקוס.
  • מערבבים.
  • 3. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 4. מתבלים את הקוסקוס בעשבי תיבול, גבינה, שום וצ'ילי אם רוצים.
  • 5. ממלאים את העגבניות.
  • 6. מסדרים בתבנית פיירקס או קרמיקה ואופים 15 דקות להזהבה.
  • גיוונים:
  • מוסיפים למלית 3 כפות צנוברים.
  • מוסיפים לעשבי התיבול גם 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים.
  • באותו אופן אפשר למלא גם קישואים עגולים, דלורית ופלפלים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully