מתכונים חמים

פילה בר ים בעשבים ארומטים

לא כולם מכירים את הבר ים, אבל בשרו העדין וטעמו הפראי הוא תענוג אמיתי לאוהבי הדגים. השף יורם ניצן מצפה אותו בעשבי תיבול ואופה עם פרוסות דקיקות של לימונים ועגבניות

מתכון מאת: יורם ניצן ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פילה דג סול

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 סועדים:
  • 6 מנות פילה בר ים ללא העור (במשקל 200 גרם כל אחת)
  • 6 עגבניות פרוסות דק לעובי 5 מ"מ
  • 3 לימונים צהובים שטופים ופרוסים "דק כנייר"
  • 1כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1כוס עלי כוסברה קצוצים
  • 1 כוס עירית קצוצה
  • 1 כוס עלי ראשד קצוצים
  • 1 כוס שמיר קצוץ
  • 6 כפות חרדל
  • 2 כוסות יין לבן יבש
  • שמן זית
  • כף סוכר חום
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
  • 2. מסדרים בתבנית אפיה את פרוסות העגבנית והלימונים בצורה מדורגת (פרוסה עגבנייה ,פרוסה לימון וכן הלאה) מתבלים רק את הלימונים בסוכר ובוזקים מעט שמן זית ומלח מעליהם.
  • 3.מורחים על בטן כל נתח של דג שיכבה אחידה של חרדל.
  • מערבבים בכלי שטוח את עשבי התיבול ו"מדביקים" אותם לדג על ידי טבילת כל דג בעשבי התיבול.
  • 4. מניחים את הדגים בתבנית על גבי העגבניות והלימונים כאשר הצד עם העשבים פונה כלפי מעלה. מוסיפים לתבנית את היין ואופים ללא כיסוי במשך כ-10-12 דקות.
  • 5. הגשה: מעברים לצלחות מהדגים עם הלימונים והעגבניות ומתבלים בנוזלי הצלייה שהצטברו בתבנית.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully