סביצ'ה עם בצל, פלפלים, סלרי ופטרוזיליה
גרסת הדג הכבוש המגיעה מארצות דרום-אמריקה. אין ספק שזו אחת ממנות הדגים הכי מרעננות שיש - הן בטעם והן במראה. מתוך הספר החדש של אידי ישראלוביץ', "הדגים של אידי".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות ראשונות:
- 700 גרם פילטים נקיים (מעור ומעצמות) של אינטיאס, או לוקוס, או פארידה, או כל דג ים טרי אחר
- 3 כפות בצל סגול, קצוץ
- 1 כף פלפל ירוק חריף, קצוץ
- 2 כפות פלפל אדום מתוק, קצוץ
- 2 כפות פלפל כתום, קצוץ
- שן שום, קצוצה
- 2 כפות גבעולי סלרי, קלופים וקצוצים
- 1 כף מלח
- מיץ מ-3 ליים (או 2 לימונים)
- 1 כוס שמן זית
- צרור כוסברה, קצוצה דק
- צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הירקות הקצוצים בקערה.
- 2. חותכים את הפילטים של הדג לקוביות קטנות, ומוסיפים לקערה עם הירקות.
- 3. מוסיפים מיץ ליים (או מיץ לימון) ומלח, ומערבבים. בשלב הזה ישתנה צבעו של הדג, כתוצאה מתהליך הכבישה, ויהפוך ללבן-שקוף.
- 4. מוסיפים שמן זית, פטרוזיליה וכוסברה קצוצה. מערבבים, מכסים ומצננים למשך 20 דקות.
- 5. הגשה: הכי מקסים להגיש את הסביצ'ה בכוסות שמפניה גבוהות, דרכן אפשר לראות את יופיה של המנה.