וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלמון במעטפת תבלינים

כשמחפשים להכין ארוחת יום שישי בלי מאמץ רב, פשוט עוטפים סלמון בשלל תבלינים, ושולחים אל התנור הלוהט. מתוך הספר החדש של אידי ישראלוביץ', "הדגים של אידי".

מתכון מאת: אידי ישראלוביץ', מערכת וואלה

סלמון במעטפת תבלינים מתוך הספר הדגים של אידי.
סלמון במעטפת תבלינים מתוך הספר הדגים של אידי

מצרכים למתכון

  • למנה עיקרית אחת:
  • 200 גרם סלמון
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1 בצל לבן, קצוץ דק
  • 1 שן שום, קצוצה דק
  • צרור עירית, קצוצה דק
  • 4 כוס מים, או ציר ירקות

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את הדג כשגבו (החלק החיצוני, עם העור) מונח על תחתית הצלחת, ומשמנים את בשרו.
  • 2. זורים על הדג המשומן מלח ופלפל, ובטפיחות מצמידים את גרגרי המלח והפלפל לבשר הדג.
  • 3. מכסים את הדג בחרדל, ושוב - בטפיחות קלות מצמידים את גרגרי החרדל לדג.
  • 4. אותו דבר עושים גם עם הבצל, השום ולבסוף העירית הקצוצה - מקפידים שכל המרכיבים הקצוצים יהיו צמודים לבשר הדג על ידי טפיחות יד קלות.
  • 5. מניחים את הדג העטוף בתבלינים ובירקות במרכז תבנית אישית חסינת חום. מוסיפים לתבנית 4 כוסות ציר ירקות - אבל לא שופכים את הנוזלים על הדג, אלא מסביבו.
  • 6. מכניסים את התבנית עם הדג לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-12 דקות.
  • 7. הגשה: מוציאים את התבנית עם הדג ומגישים מיד: הדג ספח את הנוזלים, את טעמי התבלינים ושאר ירקות שציפו אותו, וחלקו הפנימי נשאר מעט נא וספוג טעמים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully