- 1. משרים את החומוס למשך לילה. מסננים את החומוס ושוטפים.
- מעבירים לסיר את החומוס שהושרה, מכסים במים, מוסיפים מלח ו-1 כף סודה לשתייה ומרתיחים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הגרגרים עד ריכוכם.
-
- 2. מסננים את גרגרי החומוס המוכנים. שומרים כוס אחת מנוזלי הבישול.
-
- 3. מחזירים את גרגרי החומוס לסיר ומוסיפים את כוס הנוזלים, שום, כמון, פפריקה, פטרוזיליה וכוסברה קצוצה. מבשלים 10 דקות נוספות.
-
- 4. מעבירים את גרגרי החומוס המבושלים לתבנית אפייה, עם הנוזלים.
-
- 5. מניחים את הדג על החומוס, כשהבטן (הצד ללא העור) מונחת על הגרגרים. זורים על הדג מעט מלח, פלפל, פפריקה ושמן זית.
- מחממים מראש תנור ל-180 מעלות. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך כ-17 דקות.
-
- 6. הגשה: עורמים על צלחת הגשה גרגרי חומוס, עליהם מניחים את הפילה דניס, ומקשטים בגבעול עירית.
-
- 7. אפשר לבשל את הדג במחבת עם מכסה או בסיר רחב (במקום בתנור), כ-30 דקות, על אש נמוכה.