וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה דניס בגרגרי חומוס

הדניס ידוע ביכולתו לספוח טעמים ממקורות חיצוניים, ובמקרה הזה החומוס הוא זה שעושה את העבודה ומעניק לדג מגוון טעמים. מתוך הספר החדש של אידי ישראלוביץ', "הדגים של אידי".

מתכון מאת: אידי ישראלוביץ', מערכת וואלה

דניס בגרגרי חומוס מתוך הספר הדגים של אידי.
דניס בגרגרי חומוס מתוך הספר הדגים של אידי

מצרכים למתכון

  • 400 גרם גרגרי חומוס, שהושרו במים למשך לילה
  • 1 פילה דניס למנה ראשונה או 2 יחידות פילה מדג במשקל 450 גרם
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף סודה לשתייה
  • 2 שיני שום, חצויות
  • 1 כפית כמון שטוחה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 פלפל אדום חריף יבש, שלם
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • צרור כוסברה, קצוצה
  • גבעול עירית

אופן ההכנה

  • 1. משרים את החומוס למשך לילה. מסננים את החומוס ושוטפים.
  • מעבירים לסיר את החומוס שהושרה, מכסים במים, מוסיפים מלח ו-1 כף סודה לשתייה ומרתיחים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הגרגרים עד ריכוכם.
  • 2. מסננים את גרגרי החומוס המוכנים. שומרים כוס אחת מנוזלי הבישול.
  • 3. מחזירים את גרגרי החומוס לסיר ומוסיפים את כוס הנוזלים, שום, כמון, פפריקה, פטרוזיליה וכוסברה קצוצה. מבשלים 10 דקות נוספות.
  • 4. מעבירים את גרגרי החומוס המבושלים לתבנית אפייה, עם הנוזלים.
  • 5. מניחים את הדג על החומוס, כשהבטן (הצד ללא העור) מונחת על הגרגרים. זורים על הדג מעט מלח, פלפל, פפריקה ושמן זית.
  • מחממים מראש תנור ל-180 מעלות. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך כ-17 דקות.
  • 6. הגשה: עורמים על צלחת הגשה גרגרי חומוס, עליהם מניחים את הפילה דניס, ומקשטים בגבעול עירית.
  • 7. אפשר לבשל את הדג במחבת עם מכסה או בסיר רחב (במקום בתנור), כ-30 דקות, על אש נמוכה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully