- 1. בקערה, מערבבים את הדג הטחון, בצל, עשבי תיבול, שמן זית ומלח. מתבלים בפלפל ומערבבים היטב.
-
- 2. מניחים קערה עם מים ליד משטח העבודה. טובלים את הידיים במים ויוצרים 20 קבבים אובאליים כ-7 ס"מ אורך כל אחד. מכסים בניילון נצמד ומקררים כ-45-60 דקות או עד מועד ההגשה (לא יותר מכמה שעות).
-
- 3. מחממים מחבת גריל כבדה או פלנצ'ה עם פסים על אש בינונית-נמוכה ומשמנים את הפסים קלות במברשת או מגבת נייר טבולים בשמן זית.
-
- 4. מטגנים את הקבבים 4 דקות מכל צד. הופכים כל 2 דקות. מנמיכים את האש אם צריך כדי לבשל את התוכן. מגישים מיד.
-
- 5. לחילופין, מביאים לטמפרטורת החדר, מכסים ברדיד אלומיניום ומקררים עד למועד ההגשה. אפשר לחמם לכמה דקות בלבד בתנור מחומם מראש ל-150 מעלות, או במיקרוגל. מגישים שני קבבים כמנה אחת.
-
- 6. לרוטב: שמים את כל החומרים בבלנדר עם כף מים. טוחנים ומוסיפים עוד 2 כפות מים (או יותר לפי הצורך, אבל אל תעשו את הרוטב מיימי מדי), או מעט יותר לפי הצורך.
-
- 7. מוסיפים מלח ופלפל, טועמים ומתקנים טעם. שמים כף או יותר רוטב כמצע לקבב או מטפטפים מעל.