פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קבב דגים צלוי עם עשבי תיבול

      הכי טוב לקצוץ את הדג ידני לחתיכות קטנות, אך אפשר גם לטחון (רק לא דק מדי). אפשר להגיש עם חזרת לבנה כבושה אך אני משתמשת בטופונז, על בסיס סויה (במקום מיונז רגיל).

      2 מדרגים / 3.38 כוכבים

      אוכל בריא לשבועות (נמרוד סונדרס)
      אוכל בריא לשבועות (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לכ-14-20 יחידות, תלוי בגודל:
      • 800 גרם מוסר טרי נקי מעצמות ועור , קצוץ דק מאד ביד, או טחון
      • 1 בצל סגול בינוני-גדול קצוץ דק מאד
      • 3 כפות שמן זית כתית מעולה או שמן קוקוס נוזלי
      • ½ כוס עלי טרגון טרי או כוסברה ,קצוצים דק מאד או תערובת עשבי תיבול
      • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק מאד או תערובת עשבי תיבול
      • 2 כפיות מלח ים גבישי (אטלנטי) או מלח גס
      • פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
      • שמן זית כתית מעולה או שמן קוקוס נוסף לטיגון
      • לרוטב ווסאבי:
      • 1/2 כוס טופונז
      • 1/4 כוס עלי כוסברה או טרגון קצוצים דק
      • 3 כפות מיץ לימון (או ליים, בעונה)
      • 2-3 כפיות אבקה או ממרח ווסאבי (או יותר לפי הטעם)
      • 3 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
      • מלח ופלפל לפי הטעם

      אופן ההכנה

      • 1. בקערה, מערבבים את הדג הטחון, בצל, עשבי תיבול, שמן זית ומלח. מתבלים בפלפל ומערבבים היטב.
      • 2. מניחים קערה עם מים ליד משטח העבודה. טובלים את הידיים במים ויוצרים 20 קבבים אובאליים כ-7 ס"מ אורך כל אחד. מכסים בניילון נצמד ומקררים כ-45-60 דקות או עד מועד ההגשה (לא יותר מכמה שעות).
      • 3. מחממים מחבת גריל כבדה או פלנצ'ה עם פסים על אש בינונית-נמוכה ומשמנים את הפסים קלות במברשת או מגבת נייר טבולים בשמן זית.
      • 4. מטגנים את הקבבים 4 דקות מכל צד. הופכים כל 2 דקות. מנמיכים את האש אם צריך כדי לבשל את התוכן. מגישים מיד.
      • 5. לחילופין, מביאים לטמפרטורת החדר, מכסים ברדיד אלומיניום ומקררים עד למועד ההגשה. אפשר לחמם לכמה דקות בלבד בתנור מחומם מראש ל-150 מעלות, או במיקרוגל. מגישים שני קבבים כמנה אחת.
      • 6. לרוטב: שמים את כל החומרים בבלנדר עם כף מים. טוחנים ומוסיפים עוד 2 כפות מים (או יותר לפי הצורך, אבל אל תעשו את הרוטב מיימי מדי), או מעט יותר לפי הצורך.
      • 7. מוסיפים מלח ופלפל, טועמים ומתקנים טעם. שמים כף או יותר רוטב כמצע לקבב או מטפטפים מעל.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -