פלפלים חריפים ממולאים
מתכון של השף שאול זוארץ, מסעדת ארטמיט
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לפלפלים החריפים:
- 6 פלפלים חריפים
- 150 גרם בשר כבש טחון
- רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
- 10 גרם צנוברים קלויים
- קמח לקימוח
- ביצה טרופה
- חבילת פירורי לחם לציפוי
- שמן סויה לטיגון
- לקרם השום:
- 20 שיני שום קלופות
- מים - לחליטת השום
- פלפל אנגלי
- 3 עלי דפנה
- מלח
- פלפל שחור
- 3 חלבונים
אופן ההכנה
- 1. קולים את הפלפלים בתנור למשך שעה ורבע בחום של 200 מעלות. קולפים, חורצים לאורך ומנקים את הגרעינים.
- 2. מערבבים את בשר הכבש, הפטרוזיליה, הצנוברים, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. בעדינות ממלאים את הפלפלים וסוגרים חזרה.
- 3. מצפים את הפלפלים לפי הסדר הבא: קמח, ביצה טרופה ופירורי לחם. מטגנים בשמן עמוק (חם מאד) למשך 3-4 דקות.
- 4. לקרם השום - חולטים את השום במים עם פלפל אנגלי ועלי דפנה עד ריכוך. טוחנים בבלנדר עם החלבונים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- 5. להגשה: מניחים מעט מקרם השום על צלחת הגשה ומעל את הפלפלים.