מתכונים חמים

פמיינטוס

זו מנה ששורשיה ספרדיים, אבל הטעם שלה מאוד מקומי: פלפלוני שושקה קטנים ומתקתקים, הממולאים בבשר טחון, חציל וחלפניו, ברוטב פלפלים.

מתכון מאת: יואב בלימן, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

פלפלונים ממולאים בשר, חציל וחלפניו (צילום: ברני ארדוב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 סועדים:
  • 12 פלפלים מסוג שושקה (אדומים וקטנים)
  • 1 חציל, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1 בצל לבן גדול, חתוך לקוביות גסות
  • 500 גרם בשר סינטה/שייטל חתוך לקוביות בגודל חצי ס"מ (אפשר לבקש מהקצב שיחתוך)
  • 1 כף גדושה פלפל חלפניו כבוש, קצוץ דק
  • 2 כפות תערובת של נענע ופטרוזיליה קצוצות
  • חופן קטן של זרעי כוסברה
  • מלח ופלפל
  • כף שמן זית
  • כפית כמון
  • לרוטב פלפלים:
  • 2 גמבות חתוכות לקוביות גסות
  • 4 שיני שום קלופות
  • רבע כוס שמן סויה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את הפלפלים (שושקה) כדקה בשמן עמוק (מכל הצדדים), ומעבירים לשקית או לקופסה סגורה. ממתינים כשעה ומקלפים אותם בעדינות.
  • 2. בינתיים, מטגנים את הבצל והחציל (בנפרד) בשמן עמוק ומניחים בצד.
  • 3. מטגנים את קוביות הבשר במעט שמן זית כדקה ומניחים בצד.
  • 4. מכינים את המילוי: מערבבים את הבצל המטוגן עם החציל, החלפניו, תערובת הנענע והפטרוזיליה, זרעי הכוסברה ושמן הזית. מתבלים במלח, פלפל וכמון.
  • 5. ממלאים את הפלפלים הקלופים בתערובת ומסדרים בתבנית מחופה נייר אפייה. בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, מכניסים את המגש עם הפלפלים לכ-7 עד 10 דקות.
  • 6. את הגמבות, השום ושמן סויה מניחים בסיר קטן ומבשלים על אש הכי קטנה שאפשר במשך 20 דקות. מסננים מהשמן ומצננים מעט ולאחר מכן טוחנים בבלנדר ומוסיפים את השמן לאט לאט עד שמתקבל מרקם חלק וסמיך. מתבלים במלח ופלפל.
  • 7. הגשה: בצלחת עגולה, מניחים במרכז את קרם הפלפלים ומעל מסדרים שלושה פלפלים מממולאים. ניתן לקשט בעלי רשאד טריים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully