- 1. מטגנים את הפלפלים (שושקה) כדקה בשמן עמוק (מכל הצדדים), ומעבירים לשקית או לקופסה סגורה. ממתינים כשעה ומקלפים אותם בעדינות.
-
- 2. בינתיים, מטגנים את הבצל והחציל (בנפרד) בשמן עמוק ומניחים בצד.
-
- 3. מטגנים את קוביות הבשר במעט שמן זית כדקה ומניחים בצד.
-
- 4. מכינים את המילוי: מערבבים את הבצל המטוגן עם החציל, החלפניו, תערובת הנענע והפטרוזיליה, זרעי הכוסברה ושמן הזית. מתבלים במלח, פלפל וכמון.
-
- 5. ממלאים את הפלפלים הקלופים בתערובת ומסדרים בתבנית מחופה נייר אפייה. בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, מכניסים את המגש עם הפלפלים לכ-7 עד 10 דקות.
-
- 6. את הגמבות, השום ושמן סויה מניחים בסיר קטן ומבשלים על אש הכי קטנה שאפשר במשך 20 דקות. מסננים מהשמן ומצננים מעט ולאחר מכן טוחנים בבלנדר ומוסיפים את השמן לאט לאט עד שמתקבל מרקם חלק וסמיך. מתבלים במלח ופלפל.
-
- 7. הגשה: בצלחת עגולה, מניחים במרכז את קרם הפלפלים ומעל מסדרים שלושה פלפלים מממולאים. ניתן לקשט בעלי רשאד טריים.