- 1. טובלים את פרוסות החצילים בביצה ומטגנים עד להזהבה. מניחים על מגבת נייר לספיגת השמן
-
- 2. באותה מחבת מטגנים את הבצל מוסיפים את הבשר הטחון והשום ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מסירים מהאש מוסיפים ביצים מלח פלפל פטרוזיליה וכמון ומערבים.
-
- 3. מחממים תנור לחום בינוני .
-
- 4. מרפדים תבנית פיירקס בשליש מפרוסות החצילים. שוטחים עליה חלק מהמלית מכסים בשכבת חצילים, עליה יתרת הבשר ומעליה שוב שכבת חצילים.
-
- 5. מחממים בסיר קטן את השמן מוסיפים קמח ובוחשים עד שייבלע בשמן.
-
- 6. מוסיפים את המרק החם ומערבבים על אש נמוכה עד לקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש מצננים מעט ומוסיפים את הביצים. יוצקים מעל החצילים ואופים בחום בינוני כחצי שעה או עד שהרוטב מזהיב.
-
- הערות של לולי:
- - כדאי להניח את החצילים עם מלח לפחות לחצי שעה כך הם סופגים הרבה פחות שמן.
-
- הערות של מוטי:
- למלית הבשר הוספתי 100 גר' רסק עגבניות, 3 עגבניות מגורדות ושבבי צ'ילי חריף
- בנוסף לחצילים הוספתי גם שכבת תפוחי אדמה פרוסים דק.