מתכונים חמים

מוסקה אקרופוליס

הובא ע"י מוטי ולולי מפורום האוכל של וואלה. מקור המתכון מתוך הספר "חדוות הבישול".

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • למתקדמים

מוסקה (מוטי פרום אוכל)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 ק"ג חצילים שטופים ופרוסים בקליפתם לעובי של 1 ס"מ
  • 2 ביצים
  • שמן
  • למלית:
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 300 ג"ר בשר טחון (אני שמתי 800 גר' בשר)
  • 2 שיני שום גדולות קצוצות
  • 3 ביצים טרופות
  • מלח ופלפל
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית כמון
  • רוטב בשאמל:
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 כפות גדושות קמח
  • 2 כוסות מרק עוף חם מאבקה
  • 2 ביצים טרופות
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. טובלים את פרוסות החצילים בביצה ומטגנים עד להזהבה. מניחים על מגבת נייר לספיגת השמן
  • 2. באותה מחבת מטגנים את הבצל מוסיפים את הבשר הטחון והשום ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מסירים מהאש מוסיפים ביצים מלח פלפל פטרוזיליה וכמון ומערבים.
  • 3. מחממים תנור לחום בינוני .
  • 4. מרפדים תבנית פיירקס בשליש מפרוסות החצילים. שוטחים עליה חלק מהמלית מכסים בשכבת חצילים, עליה יתרת הבשר ומעליה שוב שכבת חצילים.
  • 5. מחממים בסיר קטן את השמן מוסיפים קמח ובוחשים עד שייבלע בשמן.
  • 6. מוסיפים את המרק החם ומערבבים על אש נמוכה עד לקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש מצננים מעט ומוסיפים את הביצים. יוצקים מעל החצילים ואופים בחום בינוני כחצי שעה או עד שהרוטב מזהיב.
  • הערות של לולי:
  • - כדאי להניח את החצילים עם מלח לפחות לחצי שעה כך הם סופגים הרבה פחות שמן.
  • הערות של מוטי:
  • למלית הבשר הוספתי 100 גר' רסק עגבניות, 3 עגבניות מגורדות ושבבי צ'ילי חריף
  • בנוסף לחצילים הוספתי גם שכבת תפוחי אדמה פרוסים דק.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully