וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ביוריק - פלפלים ממולאים צלויים

מאכל שיהודי בולגריה אימצו בשבועות. בבולגריה מכינים את המנה מפלפלים ירוקים בהירים מתוקים, כאן מכינים מפלפלים אדומים. המתכון משתנה לפני חבלי ארץ בבולגריה.

מתכון מאת: מסעדת ויטושה, מערכת וואלה

ביוריק בויטושה. נמרוד סונדרס
ביוריק בויטושה

מצרכים למתכון

  • 6 פלפלים אדומים גדולים
  • 300 גרם גבינה בולגרית מגורדת
  • 2 ביצים
  • כוס פירורי לחם
  • להגשה:
  • יוגורט

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. על תבנית מרופדת נייר אפייה מניחים את הפלפלים וצולים חצי שעה עד לחריכה. מצננים. עם סכין, פותחים את הפלפל לאורך מצד אחד בכדי לנקות מגרעינים.
  • 3. משאירים ללילה במקרר במסננת כדי לנקז את הנוזלים.
  • 4. בקערה, מערבבים גבינה בולגרית וביצה. ממלאים את מרכזו של כל פלפל ב-2 כפות מתערובת הגבינות. סוגרים היטב כך שהגבינה לא תבצבץ החוצה.
  • 5. מברישים כל פלפל בביצה וטובלים בפירורי הלחם, כך שיכוסה בהם, בדומה לשניצל.
  • 6. במחבת מחממים שמן. מטגנים את הפלפלים מספר דקות מכל צד עד להזהבה.
  • 7. מגישים לאחר שהצטנן מעט, מומלץ בליווי יוגורט.
  • סודות מהמטבח
  • *לקילוף קל יותר כדאי להכניס את הפלפל שיצא מהתנור לתוך שקית ולסגור, בכדי ש"יזיע". לאחר 5 דקות, קליפתו תרד בקלות.
  • *במידה ומדובר בפלפלים קטנים יחסית אפשר למלא גם בכף אחת מהתערובת. כדאי לשים לב ליחס שבין גודל הפלפל למילוי, כדי לא להעמיס מדי על הפלפל שלא יהפוך לעיסה עם המילוי במהלך הטיגון.
  • *אחרי שאופים את הפלפל בתנור חצי שעה הוא מתרכך, לעומת פלפלים טריים שממלאים אותם. במקרה של הפלפלים הממולאים, אם מכניסים את המילוי, הוא שומר על הצורה שלו. כאן הפלפל "התכווץ" והתרכך. לכן אופן המילוי שלו היא יותר כמו שתי פרוסות לחם מחוברות בקצה מאשר פלפל.
  • *אם פירורי הלחם לא נדבקים כמו שצריך מוסיפים מעט קמח לפירורים, שייעזרו להם להידבק לבשרו.
  • * הביצה היא זו שעוזרת לפלפלים לא להתפרק כך שאם רואים במהלך שלב ההברשה שהביצה קטנה מדי, מוסיפים עוד ביצה. עדיף שיהיו שתי ביצים מאשר פלפלים עיסתיים ולא יפים.
  • *עדיף להכין כמות מדויקת למנה, כי בחימום חוזר, כמו בכל מאכל מטוגן אחר, הפלפל יאבד מטעמו.
  • *כדאי לטגן בכל פעם לא יותר מארבעה פלפלים, כדי לא לצנן מדי את טמפרטורת השמן, מה שיגרום לבשר הפלפלים לספוח אותו יתר על המידה.
  • לגיוון: אפשר להמיר מחצית מהבולגרית בגבינת טוב טעם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully