וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סמבוסק שקדים (ס?מ?בּוּס?כּ בּ?ש?כּ?ר)

קינוח עירקי אותנטי

מתכון מאת: רינה כהן, מערכת וואלה!

אוכל עיראקי.
אוכל עיראקי

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 50 גרם (5 כפות) שמרים
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
  • 50 גרם מרגרינה מומסת
  • 360 מ"ל (1/2 2 כוסות) מים פושרים
  • למילוי:
  • 1/2 ק"ג שקדים טחונים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 1 כפית הל טחון
  • 30 מ"ל (2 כפות) מים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המילוי: מערבבים היטב את כל חומרי המילוי עד שנוצרת תערובת אחידה.
  • 2. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את כל החומרים. לשים היטב עד שמתקבל בצק רך וחלק.
  • 3. מחלקים את הבצק ל-50 כדורים.
  • 4. בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לעיגול, ומניחים במרכז כפית מהמילוי. מקפלים את הבצק לשניים ומהדקים מסביב.
  • 5. בעזרת ידית המערוך או במזלג חורצים בכל סמבוסק חריצים קטנים.
  • 6. מסדרים בתבנית שרופדה בנייר אפייה, במרווחים קטנים.
  • 7. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 200-180 מעלות, עד הזהיבה.
  • גיוון: ניתן להחליף את השקדים בקוקוס / שקדים טחונים / בוטנים טחונים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully