לחמניות בשר מפתיעות
ארז קומרובסקי מלמד איך לאפות לחמניות זהובות וטעימות שאי אפשר להפסיק לנשנש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 ק"ג קמח תופח
- 1/2 ק"ג בשר טלה טחון גס (ולא כבש!!!)
- 3/4 כף פלפל שחור כתוש במכתש ועלי
- 5 תרמילי הל קלופים כתושים במכתש ועלי
- קורט קינמון
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/2-3/4 כוס מים קרים
- 3/4-1 כף מלח ים גס
אופן ההכנה
- 1. מנפים את הקמח ומערבבים עם התבלינים הכתושים והמלח.
- 2. מוסיפים את הטלה הטחון גס, מים ושמן הזית ומערבבים מעט רק עד לקבלת בצק אחיד. היזהרו לא ללוש יתר על המידה.
- 3. מקמחים, מרדדים לבצק מלבני בגודל 20X30 וקורצים בעזרת רינג או כוס תה קטנטנה עיגולים.
- 4. מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-15-12 דקות. מוציאים. מגישים מיד עם טחינה ואוכלים בתאווה גדולה!