לחם בירה
מחשבון המרות
- ל-2 כיכרות:
- 1 ק"ג קמח מלא
- 1 כפית אבקת אפייה
- 15 גרם שמרים טריים או כף שטוחה שמרים יבשים
- 3 בקבוקים אישיים (330 מ"ל כל אחד) של בירה כהה ("אייל") איכותית
- 3 כפות סוכר דמררה
- 1 כף מלח ים עדין
- פתיתי שיבולת שועל (קוואקר) לציפוי
- 1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
- 2. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה בקערה גדולה.
- ומפוררים פנימה את השמרים. מוסיפים את הסוכר, הבירה והמלח ולשים לישה קצרה עד שמתקבל בצק רטוב. אין צורך ללוש זמן ארוך כמו בבצק לחם רגיל.
- 3. מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת בשמן זית ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
- 4. מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים ויוצרים מכל כדור כיכר עגולה. עוטפים כל כיכר בכמות נדיבה של פתיתי שיבולת שועל ומניחים בתבנית מרופדת בגיליון נייר אפייה. מתפיחים עוד כרבע שעה.
- 5. שופכים מעט מים בתחתית התנור ליצירת לחות ואופים כ- 50 דקות. מוציאים ומניחים להצטנן על רשת.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה