מתכונים חמים

לחם בירה

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 כיכרות:
  • 1 ק"ג קמח מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 15 גרם שמרים טריים או כף שטוחה שמרים יבשים
  • 3 בקבוקים אישיים (330 מ"ל כל אחד) של בירה כהה ("אייל") איכותית
  • 3 כפות סוכר דמררה
  • 1 כף מלח ים עדין
  • פתיתי שיבולת שועל (קוואקר) לציפוי
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  • 2. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה בקערה גדולה.
  • ומפוררים פנימה את השמרים. מוסיפים את הסוכר, הבירה והמלח ולשים לישה קצרה עד שמתקבל בצק רטוב. אין צורך ללוש זמן ארוך כמו בבצק לחם רגיל.
  • 3. מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת בשמן זית ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
  • 4. מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים ויוצרים מכל כדור כיכר עגולה. עוטפים כל כיכר בכמות נדיבה של פתיתי שיבולת שועל ומניחים בתבנית מרופדת בגיליון נייר אפייה. מתפיחים עוד כרבע שעה.
  • 5. שופכים מעט מים בתחתית התנור ליצירת לחות ואופים כ- 50 דקות. מוציאים ומניחים להצטנן על רשת.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully