לחמג'ון מטורטיה של אביב משה
כדי שלא תעבדו קשה ויהיה לכם טעים, מתכון קליל ללחמג'ון שמגלגלים ברגע בתוך טורטיות ומכניסים לתנור או לטוסטר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 טורטיות
- 250 גרם בשר טחון (מומלץ לשלב עגל וטלה)
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית בהרט
- לסלט טורקי:
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס בצל לבן קצוץ
- 550 גרם רסק עגבניות
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- 1 כוס מים
- 1 כף שמן זית
- 1 כף שמן סויה
- להגשה:
- ירקות טריים חתוכים
- טחינה
- אריסה
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-250 מעלות.
- 2. לסלט הטורקי: 'פותחים' את רסק העגבניות עם המים, מוסיפים את השמן, הבצל, הפטרוזיליה והתבלינים ומערבבים יחד.
- 3. הבשר: מערבבים את הבשר הטחון עם התבלינים והפטרוזיליה ומוסיפים חלק מהסלט הטורקי שהכנו רק עד לקבלת תערובת אדומה ומתובלת. מוסיפים עוד אם רוצים לפי הטעם.
- 4. משטחים את תערובת הבשר עם הסלט הטורקי על הטורטיות ומגלגלים.
- 5. אופים את הטורטיות בתנור כ- 5-7 דקות. מגישים יחד עם ירקות חתוכים גס וטחינה מעורבבת עם אריסה.