וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף שלם ברוטב בתוספת דלעות אפויות

מנה חגיגית וסתווית לסוכה - עוף שלם צלוי ברוטב חרדל דבש וטימין בניחוח לוונדר, ודלעות ברוטב

מתכון מאת: רן שמואלי, מערכת וואלה

מנות לסוכה של רן שמואלי. דרור עינב
מנות לסוכה של רן שמואלי

מצרכים למתכון

  • ל-6-8 מנות:
  • 1/2 1 ק"ג עוף שלם ללא עצמות
  • מרינדה לעוף:
  • 2 כפות חרדל
  • 2 כפות דבש
  • חופן עלי טימין טריים
  • חופן לוונדר יבש
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • 2 ק"ג דלעות שונות- דלעת ערמונים, דלורית, דלעת סינית חתוכות לפלחים (4 סנטימטר) עם הקליפה
  • למרינדת דלעת:
  • 5 כפות סילאן
  • כף שטוחה של צ'ילי גרוס
  • 5 כפות שמן זית
  • 10 עלי מרווה
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה לעוף בקערת ערבוב. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  • 2. "מעסים" את העוף עם המרינדה ומשרים למשך שעתיים לפחות (אפשר להכין מראש ולשמור בקירור).
  • 3. מניחים את העוף על רשת, בעזרת חוט קשירה (ניתן לבקש מהקצב להכין מראש).
  • 4. קושרים את שוקי העוף בהצלבה ואת הכנפיים באותו אופן.
  • ניתן לקשט עם עלי לוונדר.
  • 5. אופים כשעה וחצי עד קבלת גוון זהוב.
  • 6. מכינים דלעות: מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים על תבנית נייר אפייה ומסדרים את הדלעות, כך שהחלק הבשרני כלפי מעלה (בלי שיעלו אחת על השנייה).
  • 7. מערבבים את רכיבי המרינדה ויוצקים על מגש הדלעות. אופים למשך 40 דקות עד שהדלעות מקורמלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully