- 1.. משמנים את תבנית האפייה גדולה מספיק כדי להכיל עף שלם. מניחים בצד.
-
- 2. אם משתמשים בזרעי פשטן, משרים אותם ב-100 מ''ל מים במשך 15 דקות, עד שכל המים יספגו ולתערובת יש מרקם של ג'לי.
-
- 3. מניחים את העוף על הגב, בלי לקרוע אותו, בזהירות, מרימים את העור של החזה והכרעים, מכניסים את הפטרוזיליה מתחתיו, כמה שנכנס.
-
- 4. מכניסים את השום בתוך העוף, וקושרים אותו באמצעות חוט קצבים. מניחים בצד.
-
- 5. בקערה גדולה, מערבבים את קמח המצה, את המלח ואת הטימין. מוסיפים את זרעי הפשטן או את החלבונים. מדללים עם 160 מ''ל מים. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד (עדיף לעשות במערבל חשמלי). מעבירים את הבצק על גבי משטח עבודה, מכוסה בנייר אפייה וצרים כדור גדול. בצק צריך להיות נעים במגע, לא יבש ולא דביק מדי. במידת הצורך, מוסיפים כמות קטנה של קמח מצה או מים.
-
- 6. מקמחים היטב את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעגול מספיק גדול, כדי לכסות את העוף (50 ס''מ קוטר, בערך).
-
- 7. מניחים את העוף במרכז ומכסים מכל הצדדים בבצק. אם מרגישים שהבצק לא יחזיק, מהדקים היטב או מרטיבים קלות את הבצק.
-
- 8. מניחים את העוף העטוף בבצק על מגש אפייה. שמים בקירור למספר שעות או עד למחרת. אם הבצק יורד טיפה, לא נורא! העטיפה לא חייבת להיות הרמטית.
-
- 9. מחממים את התנור ל-200 מעלות. שמים את העוף בתנור וצולים במשך שעה וחצי. סוגרים את התנור ונותנים לבשר לנוח.
-
- 10. מוציאים את המנה מהתנור. שוברים את הציפוי. מעבירים את העוף על גבי קרש חיתוך. מגישים עם תפוחי האדמה וסלט בצד.