מקלובה פתיתים וירקות
סיר מהביל עם שכבות של ירקות אפויים ופתיתים מרופד בתפוחי אדמה שחומים ופריכים. ארוחה טבעונית נפלאה
מקלובה פתיתים של אורלי פלאי (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-4 מנות:
- 1 חבילה (400 גרם) פתיתים
- מעט שמן זית לשימון הסיר
- 600 מ"ל מרק או מים רותחים
- מלח ופלפל שחור
- 1 כפית בהראט או כמון
- 1 כפית פפריקה
- לירקות:
- 1 חציל פרוס
- 2 תפוחי אדמה פרוסים
- 2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
- סלסילת פטריות פורטבלו (לא חובה)
- פרחים מ-1/2 כרובית
- שמן זית לזילוף
- מלח ופלפל שחור
- 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
- 2. מסדרים את הירקות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מתבלים ומברישים בשמן זית או מזלפים מעל. אופים 15 דקות או עד שזהובים ומתרככים מעט. הירקות לא צריכים להיות רכים הם עוד מתבשלים בסיר.
- 3. מסדרים את הירקות בשכבות בתחתית סיר משומן קלות: מתחילים בתפוחי אדמה, ממשיכים עם חצילים וכרובית, בצל ופטריות ובין שכבה לשכבה מפזרים את הפתיתים.
- 4. יוצקים מרק או מים רותחים ומתבלים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה ועד 40 דקות על להבה מינימלית.
- 5. לפני ההגשה הופכים על מגש ומגישים חם.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה