מקלובה פתיתים וירקות

סיר מהביל עם שכבות של ירקות אפויים ופתיתים מרופד בתפוחי אדמה שחומים ופריכים. ארוחה טבעונית נפלאה

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
מקלובה פתיתים של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
מקלובה פתיתים של אורלי פלאי

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 1 חבילה (400 גרם) פתיתים
  • מעט שמן זית לשימון הסיר
  • 600 מ"ל מרק או מים רותחים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כפית בהראט או כמון
  • 1 כפית פפריקה
  • לירקות:
  • 1 חציל פרוס
  • 2 תפוחי אדמה פרוסים
  • 2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
  • סלסילת פטריות פורטבלו (לא חובה)
  • פרחים מ-1/2 כרובית
  • שמן זית לזילוף
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 2. מסדרים את הירקות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מתבלים ומברישים בשמן זית או מזלפים מעל. אופים 15 דקות או עד שזהובים ומתרככים מעט. הירקות לא צריכים להיות רכים – הם עוד מתבשלים בסיר.
  • 3. מסדרים את הירקות בשכבות בתחתית סיר משומן קלות: מתחילים בתפוחי אדמה, ממשיכים עם חצילים וכרובית, בצל ופטריות ובין שכבה לשכבה מפזרים את הפתיתים.
  • 4. יוצקים מרק או מים רותחים ומתבלים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה ועד 40 דקות על להבה מינימלית.
  • 5. לפני ההגשה הופכים על מגש ומגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully