וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל ראגו עדשים

אורלי פלאי ברונשטיין רוקחת בתוך פחות משעה תבשיל ארומטי עתיר ניחוחות מירקות, עגבניות ועדשים

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!

תבשיל ראגו עדשים וירקות שורש. צילום: אפיק גבאי סטיילינג: נועה קנריאק,
תבשיל ראגו עדשים וירקות שורש/צילום: אפיק גבאי סטיילינג: נועה קנריאק

מצרכים למתכון

  • כמות: ל-4 מנות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 גבעול סלרי קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 גזר קצוץ לקוביות קטנות
  • 5 גבעולי תימין
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 קילו עגבניות קלופות וקצוצות (7-10 עגבניות, תלוי בגודל)
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/2 1 כוסות עדשים מנומרות
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומאדים בו את הבצל, הסלרי והגזר כ-5 דקות עד לריכוך.
  • 2. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומתבלים במלח, בפלפל ותימין. מבשלים כ-10 דקות עד שהעגבניות מאבדות מנוזליהם.
  • 2. יוצקים את המים, מוסיפים את העדשים ומבשלים כ-40 דקות נוספות או עד שהעדשים מתרככות.
  • 3. מגישים מעל פירה ירקות שורש (תפו"א, ארטישוק ירושלמי ובטטה), פסטה, אורז או ברוסקטה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully