תבשיל ראגו עדשים
אורלי פלאי ברונשטיין רוקחת בתוך פחות משעה תבשיל ארומטי עתיר ניחוחות מירקות, עגבניות ועדשים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: ל-4 מנות
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
- 1 גבעול סלרי קצוץ לקוביות קטנות
- 1 גזר קצוץ לקוביות קטנות
- 5 גבעולי תימין
- מלח ופלפל שחור
- 1 קילו עגבניות קלופות וקצוצות (7-10 עגבניות, תלוי בגודל)
- 3 שיני שום קצוצות
- 1/2 1 כוסות עדשים מנומרות
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה
- 1. מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומאדים בו את הבצל, הסלרי והגזר כ-5 דקות עד לריכוך.
- 2. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומתבלים במלח, בפלפל ותימין. מבשלים כ-10 דקות עד שהעגבניות מאבדות מנוזליהם.
- 2. יוצקים את המים, מוסיפים את העדשים ומבשלים כ-40 דקות נוספות או עד שהעדשים מתרככות.
- 3. מגישים מעל פירה ירקות שורש (תפו"א, ארטישוק ירושלמי ובטטה), פסטה, אורז או ברוסקטה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל.