מרק מיניסטרונה
מתכון של השף הנריק שלמודין ממסעדת פורטבלו. מיניסטרונה הוא מרק מצוין לימי החורף הקרירים. מומלץ להכין אותו מספר שעות לפני ההגשה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל- 4 מנות:
- 1 בטטה
- 1-2 תפוחי אדמה, חתוך לקוביות
- 100 ג' דלעת
- 3 גבעולי סלרי
- 1 גזר
- כרבע כרובית, פרוסה לפרוסות
- 1 בצל קצוץ עבה
- 2 שיני שום, כתושות
- 1-2 כפות אבקת מרק עוף
- כ- 200 ג' עגבניות מרוסקות
- איטריות פנה מבושלות
- שמן זית
- מלח, פלפל גרוס
אופן ההכנה
- 1. מטגנים בסיר המרק בשמן זית, טיגון קל את: הבצל, שום, סלרי, גזר, תפוח אדמה, בטטה, דלעת.
- 2. מוסיפים מים לסיר בגובה של כ- 3 ס"מ מעל קו הירקות.
- 3. מוסיפים את פרוסות הכרובית.
- 4. מוסיפים את אבקת מרק העוף ומבשלים על אש בינונית כ- 15 דקות, עד שהירקות מתרככים.
- 5. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומביאים את המרק לרתיחה. מתבלים עם מעט מלח ופלפל, עפ"י הטעם ומכבים את האש.
- *הצעת הגשה - לפני ההגשה לשולחן מומלץ להוסיף לקערת המרק את איטריות הפנה.
- מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה וגבינת פרמזן.