קרם כרישה ופקורינו

מחפשים מנה ראשונה לארוחה חגיגית, כזו שתפתיע את האורחים? השף רועי סופר מכין עבורכם חצאי ארטישוק הטובלים יחדיו בקרם כרישה וגבינת פקורינו בלתי נשכח.

מתכון מאת: רועי סופר, מערכת וואלה!
ארטישוק מוחמץ של רפי כהן. אפיק גבאי
ארטישוק מוחמץ של רפי כהן

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 300 גרם כרישה (החלק הלבן) חתוכה לטבעות
  • 200 גרם בצלי שאלוט קלוף חתוך לקוביות בגודל בינוני
  • 300 גרם בצל לבן חתוך לקוביות
  • 70 מ"ל שמן זית
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 5 ענפי טימין
  • 2 עלי דפנה
  • צרור פטרוזיליה
  • 150 גרם גבינת פקורינו סרדו מגורדת
  • 2 ארטישוקים משומרים חצויים
  • 4 כפיות טפנד זיתים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב מחממים שמן זית.
  • 2. מטגנים את הכרישה, בצל לבן ובצלי שאלוט עד להשחמה מלאה. מוסיפים מלח.
  • 3. מוסיפים את היין הלבן ומאדים עד שהמחבת יבשה. מוסיפים את התבלינים ומים עד כדי כיסוי ומבשלים עד לריכוך מלא של הבצלים (כ-25-30 דקות).
  • 4. מוציאים את הטימין, עלי הדפנה והפטרוזיליה. מוסיפים את הגבינה ומסירים מהאש.
  • 5. טוחנים במעבד מזון ומעבירים במסננת. מתקנים תיבול על פי הטעם.
  • 6. מחממים תנור ל-180 מעלות וצולים את הארטישוק עם מעט שמן זית כ-5 דקות.
  • 7. מעבירים את קרם הכרישה לצלחת עמוקה, עליה את חצאי הארטישוק ומעליהם כפית טפנד זיתים על כל חצי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully