- 1. בסיר רחב מחממים שמן זית.
-
- 2. מטגנים את הכרישה, בצל לבן ובצלי שאלוט עד להשחמה מלאה. מוסיפים מלח.
-
- 3. מוסיפים את היין הלבן ומאדים עד שהמחבת יבשה. מוסיפים את התבלינים ומים עד כדי כיסוי ומבשלים עד לריכוך מלא של הבצלים (כ-25-30 דקות).
-
- 4. מוציאים את הטימין, עלי הדפנה והפטרוזיליה. מוסיפים את הגבינה ומסירים מהאש.
-
- 5. טוחנים במעבד מזון ומעבירים במסננת. מתקנים תיבול על פי הטעם.
-
- 6. מחממים תנור ל-180 מעלות וצולים את הארטישוק עם מעט שמן זית כ-5 דקות.
-
- 7. מעבירים את קרם הכרישה לצלחת עמוקה, עליה את חצאי הארטישוק ומעליהם כפית טפנד זיתים על כל חצי.