וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרם כרישה ופקורינו

מחפשים מנה ראשונה לארוחה חגיגית, כזו שתפתיע את האורחים? השף רועי סופר מכין עבורכם חצאי ארטישוק הטובלים יחדיו בקרם כרישה וגבינת פקורינו בלתי נשכח.

מתכון מאת: רועי סופר, מערכת וואלה

ארטישוק מוחמץ של רפי כהן. אפיק גבאי
ארטישוק מוחמץ של רפי כהן

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 300 גרם כרישה (החלק הלבן) חתוכה לטבעות
  • 200 גרם בצלי שאלוט קלוף חתוך לקוביות בגודל בינוני
  • 300 גרם בצל לבן חתוך לקוביות
  • 70 מ"ל שמן זית
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 5 ענפי טימין
  • 2 עלי דפנה
  • צרור פטרוזיליה
  • 150 גרם גבינת פקורינו סרדו מגורדת
  • 2 ארטישוקים משומרים חצויים
  • 4 כפיות טפנד זיתים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב מחממים שמן זית.
  • 2. מטגנים את הכרישה, בצל לבן ובצלי שאלוט עד להשחמה מלאה. מוסיפים מלח.
  • 3. מוסיפים את היין הלבן ומאדים עד שהמחבת יבשה. מוסיפים את התבלינים ומים עד כדי כיסוי ומבשלים עד לריכוך מלא של הבצלים (כ-25-30 דקות).
  • 4. מוציאים את הטימין, עלי הדפנה והפטרוזיליה. מוסיפים את הגבינה ומסירים מהאש.
  • 5. טוחנים במעבד מזון ומעבירים במסננת. מתקנים תיבול על פי הטעם.
  • 6. מחממים תנור ל-180 מעלות וצולים את הארטישוק עם מעט שמן זית כ-5 דקות.
  • 7. מעבירים את קרם הכרישה לצלחת עמוקה, עליה את חצאי הארטישוק ומעליהם כפית טפנד זיתים על כל חצי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully