פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קרם כרישה ופקורינו

      מחפשים מנה ראשונה לארוחה חגיגית, כזו שתפתיע את האורחים? השף רועי סופר מכין עבורכם חצאי ארטישוק הטובלים יחדיו בקרם כרישה וגבינת פקורינו בלתי נשכח.

      2 מדרגים / 1 כוכבים

      ארטישוק מוחמץ של רפי כהן (אפיק גבאי)
      ארטישוק מוחמץ של רפי כהן (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 300 גרם כרישה (החלק הלבן) חתוכה לטבעות
      • 200 גרם בצלי שאלוט קלוף חתוך לקוביות בגודל בינוני
      • 300 גרם בצל לבן חתוך לקוביות
      • 70 מ"ל שמן זית
      • 1/2 כוס יין לבן
      • 5 ענפי טימין
      • 2 עלי דפנה
      • צרור פטרוזיליה
      • 150 גרם גבינת פקורינו סרדו מגורדת
      • 2 ארטישוקים משומרים חצויים
      • 4 כפיות טפנד זיתים

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר רחב מחממים שמן זית.
      • 2. מטגנים את הכרישה, בצל לבן ובצלי שאלוט עד להשחמה מלאה. מוסיפים מלח.
      • 3. מוסיפים את היין הלבן ומאדים עד שהמחבת יבשה. מוסיפים את התבלינים ומים עד כדי כיסוי ומבשלים עד לריכוך מלא של הבצלים (כ-25-30 דקות).
      • 4. מוציאים את הטימין, עלי הדפנה והפטרוזיליה. מוסיפים את הגבינה ומסירים מהאש.
      • 5. טוחנים במעבד מזון ומעבירים במסננת. מתקנים תיבול על פי הטעם.
      • 6. מחממים תנור ל-180 מעלות וצולים את הארטישוק עם מעט שמן זית כ-5 דקות.
      • 7. מעבירים את קרם הכרישה לצלחת עמוקה, עליה את חצאי הארטישוק ומעליהם כפית טפנד זיתים על כל חצי.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -