וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כרישות צעירות בתנור של רפי כהן

השף רפי כהן נותן לכרישה את הכבוד המגיע לה עם מתכון פשוט וקל שכל כולו מוקדש לטעמה העדין ולצורתה האלגנטית. את הכרישות שנצלות בתנור ניתן להגיש לשולחן כאנטיפסטי או כטרין פרוס לפרוסות

מתכון מאת: רפי כהן, מערכת וואלה!

60 דקות סה"כ,קל להכנה,תבנית אינגליש קייק 20 ס"מ
ארטישוק מוחמץ של רפי כהן. אפיק גבאי
מנה אלגנטית וחגיגית. כרישות צעירות בתנור של רפי כהן

מצרכים למתכון

    • 20כרישות צעירות
  • לתחמיץ:

    • ½כוסיין לבן יבש
    • ½כוסחומץ יין לבן
    • 3כוסשמן זית עדין
    • ¼כףמלח
    • 2ענפיטימין
    • ½כפיתפלפל שחור גרוס
    • 4בצלי שאלוט חתוכים לרבעים (לא חובה)

אופן ההכנה

איך מכינים כרישות צעירות בתנור של רפי כהן?

  • 1
    מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2
    שוטפים את הכרישות וקולפים את חלקן החיצוני. קוטמים מעט את הגבעולים כך שיתאימו לאורך של התבנית (תבנית איגליש קייק המתאימה לטרין באורך 20 ס"מ).
  • 3
    מסדרים את הכרישות בתוך התבנית.
  • 4
    בסיר קטן, מביאים את חומרי התחמיץ לרתיחה עם ענפי הטימין ובצלי השאלוט ויוצקים עד מעל לכרישות שבתבנית הטרין. אוטמים בנייר כסף ומכניסים לתנור החם לשעה.
  • 5
    ניתן להגיש חמים על צלחת הגשה (כמו בתמונה) או לחילופין, לאטום בניילון נצמד, להניח מעל הכרישות משקולת כבדה (קופסאות שימורים למשל), להכניס לקירור למשך הלילה ולמחרת לחלץ ולפרוס לפרוסות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully