פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות כרישה

      קציצות כרישה עם בשר טחון ברוטב עגבניות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מצרכים

      • 4-6 מנות
      • לקציצות:
      • 500 גרם בשר טחון
      • חופן פטרוזיליה קצוצה
      • 3 כפות קמח מצה
      • 1 ביצה
      • חצי כפית קינמון
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • לרוטב:
      • 2-3 כרישות בגודל בינוני, פרוסות דק
      • 4-5 כפות שמן צמחי
      • 1/2 כפית כורכום
      • כפית פפריקה מתוקה
      • 1 כפית בהראט
      • 2 כפות רסק עגבניות
      • 3 כוסות מים
      • מלח ופלפל
      • להגשה
      • בצל ירוק או החלק הירוק בגבעול של הכרישה

      אופן ההכנה

      • . לקציצות: מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה ולשים היטב. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג.
      • 2. לרוטב: מחממים סיר רחב ושטוח, מחממים את השמן ומוסיפים את הכרישה.
      • 3. מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב 25-30 דקות, עד שמתקבל מרקם ריבתי.
      • 4. מוסיפים את כל התבלינים והרסק ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את המים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
      • 5. מסדרים את הקציצות בתוך הסיר. מבשלים על להבה בינונית כ-30 דקות, עד שהקציצות התבשלו לחלוטין. טועמים ומתקנים תיבול. בהגשה ניתן לעטר בבצל ירוק או בעלים ירוקים קצוצים דק של כרישה.
      • שתף

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -