קציצות כרישה
קציצות כרישה עם בשר טחון ברוטב עגבניות
מחשבון המרות
- 4-6 מנות
- לקציצות:
- 500 גרם בשר טחון
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות קמח מצה
- 1 ביצה
- חצי כפית קינמון
- מלח ופלפל שחור גרוס
- לרוטב:
- 2-3 כרישות בגודל בינוני, פרוסות דק
- 4-5 כפות שמן צמחי
- 1/2 כפית כורכום
- כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית בהראט
- 2 כפות רסק עגבניות
- 3 כוסות מים
- מלח ופלפל
- להגשה
- בצל ירוק או החלק הירוק בגבעול של הכרישה
- . לקציצות: מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה ולשים היטב. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג.
- 2. לרוטב: מחממים סיר רחב ושטוח, מחממים את השמן ומוסיפים את הכרישה.
- 3. מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב 25-30 דקות, עד שמתקבל מרקם ריבתי.
- 4. מוסיפים את כל התבלינים והרסק ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את המים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- 5. מסדרים את הקציצות בתוך הסיר. מבשלים על להבה בינונית כ-30 דקות, עד שהקציצות התבשלו לחלוטין. טועמים ומתקנים תיבול. בהגשה ניתן לעטר בבצל ירוק או בעלים ירוקים קצוצים דק של כרישה.
- שתף
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה