- 1.מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר וחולטים את הכרישה כ- 10 דקות. מעבירים למי קרח ומסננים.
- 2. בסיר שטוח מטגנים קלות את הבצלים וגבעולי הסלרי (עד לכדי שקיפות). מסירים מהאש ומניחים בצד.
- 3. מערבבים את כל מרכיבי המילוי ולשים עם הידיים לאיחוד.
- 4. פותחים את הכרישות החלוטות בעזרת סכין (פס לאורך האמצע עד ליבת הכרישה) לדפים רחבים (ראה סרטון).
- 5. ממלאים כל דף כרישה במילוי, מגלגלים כמו קנלוני (בצורת צינור) ומסדרים בסיר מעל הבצל המאודה עם הסלרי בשכבה אחת צפופה כשהתפר כלפי מטה.
- 6. מסדרים מעל הכרישות הממולאות את פרוסות הלימון, יוצקים את הציר או המים, מיץ הלימון, התבלינים ושמן הזית ומנענעים את הסיר בצורה מעגלית כדי לערבב.
- 7. מביאים לרתיחה ומיד מעבירים לאש קטנה. מבשלים 45 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-250 מעלות.
- 8. בסוף הבישול מכניסים את הסיר לתנור החם ל-5 דקות נוספות, מפזרים עלי סלרי טריים ומגישים למרכז השולחן.