פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קנלוני כרישה במילוי עוף

      השף יוסי שטרית עם מנה יצירתית של קנלוני עשוי כרישה במילוי עוף מתובל בכורכום, בהרט ועירית. את הצינורות הממולאים הוא מסדר בצפיפות בסיר שטוח, מבשל עם פרוסות לימון וסלרי וחורך לפני ההגשה בתנור.

      2 מדרגים / 3.48 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • כמות: עבור 6-8 סועדים
      • 15 יח' כרישה חתוכה באורך 8 ס"מ (רק הלבן)
      • למילוי:
      • 500 גרם חזה עוף טחון מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
      • 1/2 כוס פירורי לחם
      • 1 כף מלח
      • 1/2 כפיות בהרט
      • 1 כפית כורכום
      • 1 כפית פלפל לבן טחון
      • חופן עירית קצוצה/ בצל ירוק
      • 3 כפות שמן זית
      • לרוטב:
      • שמן
      • 2 בצלים בינוניים פרוסים דק
      • 5 גבעולי סלרי פרוסים דק
      • 1/2 ליטר ציר עוף או מים
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 1 כפית כורכום
      • 1 לימון פרוס דק עם הקליפה
      • 1/2 כוס מיץ לימון
      • 1 כף שטוחה של מלח
      • 1 כפית פלפל לבן טחון
      • להגשה:
      • עלי סלרי טריים

      אופן ההכנה

      • 1.מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר וחולטים את הכרישה כ- 10 דקות. מעבירים למי קרח ומסננים.
      • 2. בסיר שטוח מטגנים קלות את הבצלים וגבעולי הסלרי (עד לכדי שקיפות). מסירים מהאש ומניחים בצד.
      • 3. מערבבים את כל מרכיבי המילוי ולשים עם הידיים לאיחוד.
      • 4. פותחים את הכרישות החלוטות בעזרת סכין (פס לאורך האמצע עד ליבת הכרישה) לדפים רחבים (ראה סרטון).
      • 5. ממלאים כל דף כרישה במילוי, מגלגלים כמו קנלוני (בצורת צינור) ומסדרים בסיר מעל הבצל המאודה עם הסלרי בשכבה אחת צפופה כשהתפר כלפי מטה.
      • 6. מסדרים מעל הכרישות הממולאות את פרוסות הלימון, יוצקים את הציר או המים, מיץ הלימון, התבלינים ושמן הזית ומנענעים את הסיר בצורה מעגלית כדי לערבב.
      • 7. מביאים לרתיחה ומיד מעבירים לאש קטנה. מבשלים 45 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-250 מעלות.
      • 8. בסוף הבישול מכניסים את הסיר לתנור החם ל-5 דקות נוספות, מפזרים עלי סלרי טריים ומגישים למרכז השולחן.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -