פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ברבוניות מטוגנות על תבשיל בורגול

      הברבוניות הן דג כה קליל ונעים לאכילה ביום צהריים חם על כוס בירה. השף נתי איבגי ממסעדת "פורט קפה" מגיש אותן על תבשיל בורגול עשיר בעשבי תיבול וטעם.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פילה ברבוניות עם תבשיל בורגול (יח
      פילה ברבוניות עם תבשיל בורגול (יח"צ)

      מצרכים

      • לברבוניות:
      • 1 כוס קמח
      • 2 כפיות פפריקה מעושנת/מתוקה
      • 1 כף אורגנו יבש
      • 1 כף רוזמרין יבש
      • 1 כף אבקת שום
      • 220 גרם ברבוניות טריות ומפולטות
      • 2 כפיות מלח דק
      • 2 כפיות פלפל שחור
      • לתבשיל בורגול:
      • צרור פטרוזיליה
      • צרור נענע
      • 1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
      • גרידה משני לימונים
      • 200 גרם בורגול עבה
      • 3 כפות שמן זית
      • 6 כפות מיץ לימון
      • 1 עגבניה חתוכה לקוביות
      • 100 גרם גרגירי חומוס
      • טחינה גולמית

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את תבשיל הבורגול: משרים את גרגירי החומוס למשך לילה שלם ומבשלים עד לריכוך כשעה וחצי.
      • 2. משרים את הבורגול במשך שעה וחצי במים קרים, מסננים ושוטפים.
      • 3. קוצצים את צרור הפטרוזיליה, הנענע והבצל דק ושמים בקערה. מוסיפים את קליפת הלימון לתערובת.
      • 4. מוסיפים את העגבניה החתוכה, שמן הזית, מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל.
      • 5. מערבבים את התערובת עם גרגירי החומוס והבורגול.
      • 6. מחממים במחבת את תערובת הבורגול עם מעט שמן זית תוך כדי ערבוב עד שהבורגול מתחמם.
      • 7. מכינים את הברבוניות: מערבבים את כל החומרים. מצפים בתערובת את הברבוניות ומנערים משאריות קמח.
      • 8. מטגנים את הברבוניות בשמן עמוק כ-5-4 דקות עד להזהבה ומוציאם לנייר סופג.
      • 9. מרכיבים את המנה: שמים טחינה גולמית ושמן זית על הצלחת, מעליה מניחים את תערובת הבורגול החם. ולבסוף, מסדרים את הברבוניות מעל התבשיל. בצד הצלחת יש להוסיף לימון טרי.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -