- 1. מכינים את תבשיל הבורגול: משרים את גרגירי החומוס למשך לילה שלם ומבשלים עד לריכוך כשעה וחצי.
-
- 2. משרים את הבורגול במשך שעה וחצי במים קרים, מסננים ושוטפים.
-
- 3. קוצצים את צרור הפטרוזיליה, הנענע והבצל דק ושמים בקערה. מוסיפים את קליפת הלימון לתערובת.
-
- 4. מוסיפים את העגבניה החתוכה, שמן הזית, מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל.
-
- 5. מערבבים את התערובת עם גרגירי החומוס והבורגול.
-
- 6. מחממים במחבת את תערובת הבורגול עם מעט שמן זית תוך כדי ערבוב עד שהבורגול מתחמם.
-
- 7. מכינים את הברבוניות: מערבבים את כל החומרים. מצפים בתערובת את הברבוניות ומנערים משאריות קמח.
-
- 8. מטגנים את הברבוניות בשמן עמוק כ-5-4 דקות עד להזהבה ומוציאם לנייר סופג.
-
- 9. מרכיבים את המנה: שמים טחינה גולמית ושמן זית על הצלחת, מעליה מניחים את תערובת הבורגול החם. ולבסוף, מסדרים את הברבוניות מעל התבשיל. בצד הצלחת יש להוסיף לימון טרי.