וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ברבוניות אדומות בוויניגרט

דגי ברבוניות אדומות טריות, הנחות להן בתוך ויניגרט שבור של זרעי עגבניות וליים טרי. זה יכול להיות מתכון פרי מוחו הקודח רק של השף אבי קונפורטי.

מתכון מאת: אבי קונפורטי, .

ברבוניות אדומות בוויניגרט שבור של זרעי עגבניות וליים טרי.
ברבוניות אדומות בוויניגרט שבור של זרעי עגבניות וליים טרי

מצרכים למתכון

  • 4 ברבוניות גדולות, נקיות
  • 1 כף קמח טפיוקה
  • 1 כף קמח תירס לבן
  • 1 כף מלח
  • מי קרח
  • שמן לטיגון עמוק
  • ויניגרט שבור של זרעי עגבניות
  • קליפות ליים ולימון
  • כוסברה עלים וכוסברה מיקרו
  • לוויניגרט:
  • מיץ מ-2 יחידות ליים
  • פילטים מליים אחד
  • 1 פילה אנשובי במלח מרוסק
  • חצי אצבע ג'ינג'ר מגורר
  • 1 שאלוט מקולף
  • 1 שן שום
  • קליפה מליים אחד
  • זרעי עגבנייה משתי עגבניות גדולות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שמן שומשום לבן
  • לקליפות הליים:
  • קליפה משתי פירות ללא החלק הלבן
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • מים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את שני סוגי הקמח יחד. ממיסים את המלח במי הקרח על ידי ערבוב, ומשרים את הברבוניות במים כ-20-30 דקות.
  • 2. מייבשים קלות, ומקמחים את הדגים בתערובת.
  • 3. מטגנים בשמן עמוק בחום גבוה ( 185 מעלות), עד לקבלת פריכות גבוהה. מסננים מהשמן על נייר סופג.
  • 4. להכנת הוויניגרט: מגרדים בפומפיה את הג'ינג'ר, השאלוט, השום והליים. מערבבים היטב את כל המרכיבים, ומוסיפים בסוף את שמן השומשום לאיזון הרוטב.
  • 5. להכנת קליפות הליים: מרתיחים מים ומניחים את הקליפות לרתיחה עדינה של 3 דקות. מסננים ומצננים במים קרים. חוזרים על התהליך עם 150 מ"ל מים עם סוכר ומלח, אבל מצננים בתוך הנוזלים. שומרים בקירור.
  • 6. מסדרים את הברבוניות על צלחת, מעטרים בעלי כוסברה, קליפות ליים וויניגרט שבור של זרעי עגבניות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully