מרק סרטנים
מתכון של השף אלון גונן, מסעדת אל-בריו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 20 סרטנים טריים חצויים ל 2 ומנוקים
- 3 כפות שום קצוץ
- 3 כפות ג'ינג'ר קצוץ
- חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
- חצי חבילת כוסברה קצוצה
- 6 חוטי זעפרן
- מלח גס
- חצי כפית צ'ילי
- 200 גרם חמאה
- 1 גזר מגורד גס
- 1 ראש סלרי מגורד גס
- כף עלי טימין טריים
- 2 ליטר מים רותחים
- 1 בקבוק יין לבן יבש
- 2 לימונים משומרים קצוצים דק
אופן ההכנה
- 1. בסיר עמוק ממיסים חמאה מוסיפים את הסרטנים ומטגנים עד שהם משנים את צבעם, כ 4 דקות.
- 2. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומערבבים עוד כשתי דקות.
- 3. מוסיפים את היין ומכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה כעשר דקות ברתיחה.
- 4. מוסיפים את המים ואת שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.
- 5. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהנוזל מצטמצם לחצי.
- 6. מוסיפים מלח ומעט צ'ילי גרוס . להגיש בקדרה יפה עם לחם.