מתכונים חמים

שיפוד נתח קצבים עם פיתה ביתית

מתכון מאת: צ'רלי פדידה ,סוגת
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

שיפוד נתח קצבים מוגש על פיתה

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 750 גרם בשר נתח קצבים חתוך לקוביות גדולות
  • 1 בצל סגול חתוך לקוביות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל גרוס טרי
  • לפיתה ביתית:
  • 500 גרם קמח מנופה
  • 1/2 כפית מלח
  • 40 גרם שמרים יבשים
  • 1/2 כפית סוכר
  • מים פושרים על פי הצורך

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הפיתות: מניחים את הקמח בקערה ויוצרים גומה במרכז.
  • 2. בגומה מניחים את השמרים, רבע כוס מים פושרים וסוכר ומערבבים את הנוזלים בעדינות. אחרי 5 דקות מוסיפים מלח ומערבבים עם הקמח. מוסיפים מים בהדרגה (בערך כוס מים) ולשים עד לקבלת בצק אחיד והומוגני.
  • 3. נותנים לבצק לנוח 20 דקות במקום חמים, לאחר מכן לשים שוב, ומניחים ל 10 דקות מנוחה נוספות.
  • 4. בינתיים מחממים על הגז ווק סיני, כאשר הווק הפוך והצד הקמור מונח כלפי מעלה. אם אין ווק סיני, אפשר להשתמש במחבת ברזל עבה.
  • 5. מחלקים את הבצק לעיגולים קטנים (במשקל 30 גרם כל אחד) ופותחים עם הידיים או במערוך על משטח מקומח.
  • 6. אופים את הפיתות על הווק הלוהט למשך דקה עד להזהבה.
  • 7. מכינים את הבשר: מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 8. משפדים את הבשר על שיפוד ברזל תוך שילוב של הירקות.
  • 9. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם. מחממים מחבת פסים לחום גבוה לפני הצלייה.
  • 10. את השיפודים מניחים במחבת לצריבה מכל הצדדים.
  • 11. מעבירים לתנור החם להמשך צלייה של 4 דקות בלבד ומגישים. עם הפיתה החמה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully