- 1. מכינים את הפיתות: מניחים את הקמח בקערה ויוצרים גומה במרכז.
-
- 2. בגומה מניחים את השמרים, רבע כוס מים פושרים וסוכר ומערבבים את הנוזלים בעדינות. אחרי 5 דקות מוסיפים מלח ומערבבים עם הקמח. מוסיפים מים בהדרגה (בערך כוס מים) ולשים עד לקבלת בצק אחיד והומוגני.
-
- 3. נותנים לבצק לנוח 20 דקות במקום חמים, לאחר מכן לשים שוב, ומניחים ל 10 דקות מנוחה נוספות.
-
- 4. בינתיים מחממים על הגז ווק סיני, כאשר הווק הפוך והצד הקמור מונח כלפי מעלה. אם אין ווק סיני, אפשר להשתמש במחבת ברזל עבה.
-
- 5. מחלקים את הבצק לעיגולים קטנים (במשקל 30 גרם כל אחד) ופותחים עם הידיים או במערוך על משטח מקומח.
-
- 6. אופים את הפיתות על הווק הלוהט למשך דקה עד להזהבה.
-
- 7. מכינים את הבשר: מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
- 8. משפדים את הבשר על שיפוד ברזל תוך שילוב של הירקות.
-
- 9. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם. מחממים מחבת פסים לחום גבוה לפני הצלייה.
-
- 10. את השיפודים מניחים במחבת לצריבה מכל הצדדים.
-
- 11. מעבירים לתנור החם להמשך צלייה של 4 דקות בלבד ומגישים. עם הפיתה החמה.