אוסובוקו עגל וגרידת לימון
האוסובוקו מגיע אלינו היישר מאיטליה, ובמתכון הבא של השף מוטי בן אהרון מקייטרינג "הטעם השישי" הוא מקבל שדרוג. מושלם עבור ארוחת ערב חגיגית.
אוסובוקו בקר ביין אדום, על קוסקוס וירקות (צילום: יח"צ)
מחשבון המרות
- ל-4 מנות:
- 8 פרוסות שוק עגל בעובי 3 ס"מ כל אחת רצוי עם עצם במרכזה
- 2 גזרים
- 1 שורש
- 1 בצל גדול
- 2 עלי דפנה
- 2 גבעולי רוזמרין
- 2 גבעולי טימין
- 1 ראש שום חצוי
- 1 בקבוק יין אדום (לא חובה)
- 3 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות קמח
- 1 לימון
- 1. מחממים סיר ברזל כבד עם מעט שמן זית. מקמחים את נתחי הבשר וסוגרים אותם בסיר עד שיזהיבו משני הכיוונים ואז מוציאים אותם ומניחים בצד.
- 2. לאותו סיר מכניסים את הירקות (גזר, בצל וסלרי) חתוכים לקוביות ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לבחוש על אש בינונית.
- 3. מוסיפים את בקבוק היין ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. מניחים לנוזל להצטמצם לכדי חצי מהכמות.
- 4. מכניסים את נתחי הבשר לסיר ואת התבלינים (רוזמרין, טימין, ראש שום, עלי דפנה). מוסיפים מים עד כיסוי הבשר ומביאים לרתיחה.
- 5. מגרדים לתוך התבשיל כפית קליפת לימון. מנמיכים את האש ומכסים (לא אוטמים!) למשך כשעה וחצי, עד שהבשר רך והרוטב סמיך מספיק.
- 6. טועמים, מתבלים במלח ופלפל. מומלץ להגיש עם תפוחי אדמה מבושלים, אורז או קוסקוס.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה