אוסובוקו עגל וגרידת לימון

האוסובוקו מגיע אלינו היישר מאיטליה, ובמתכון הבא של השף מוטי בן אהרון מקייטרינג "הטעם השישי" הוא מקבל שדרוג. מושלם עבור ארוחת ערב חגיגית.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
אוסובוקו בקר ביין אדום, על קוסקוס וירקות.
אוסובוקו בקר ביין אדום, על קוסקוס וירקות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 8 פרוסות שוק עגל בעובי 3 ס"מ כל אחת רצוי עם עצם במרכזה
  • 2 גזרים
  • 1 שורש
  • 1 בצל גדול
  • 2 עלי דפנה
  • 2 גבעולי רוזמרין
  • 2 גבעולי טימין
  • 1 ראש שום חצוי
  • 1 בקבוק יין אדום (לא חובה)
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות קמח
  • 1 לימון

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר ברזל כבד עם מעט שמן זית. מקמחים את נתחי הבשר וסוגרים אותם בסיר עד שיזהיבו משני הכיוונים ואז מוציאים אותם ומניחים בצד.
  • 2. לאותו סיר מכניסים את הירקות (גזר, בצל וסלרי) חתוכים לקוביות ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לבחוש על אש בינונית.
  • 3. מוסיפים את בקבוק היין ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. מניחים לנוזל להצטמצם לכדי חצי מהכמות.
  • 4. מכניסים את נתחי הבשר לסיר ואת התבלינים (רוזמרין, טימין, ראש שום, עלי דפנה). מוסיפים מים עד כיסוי הבשר ומביאים לרתיחה.
  • 5. מגרדים לתוך התבשיל כפית קליפת לימון. מנמיכים את האש ומכסים (לא אוטמים!) למשך כשעה וחצי, עד שהבשר רך והרוטב סמיך מספיק.
  • 6. טועמים, מתבלים במלח ופלפל. מומלץ להגיש עם תפוחי אדמה מבושלים, אורז או קוסקוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully