שוק טלה בעשבי תיבול
מתכון למתקדמים של שוק מושרה היטב במרינדה ואפוי ביין לבן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות
- למרינדה:
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- 1 כפית גרידת קליפת לימון
- 2 כפיות שום כתוש
- 1 כוס שמן זית
- 1 כף מלח גס
- 1 כפית פלפל טרי
- עלעלים של טימין, מיורן ומעט מאוד רוזמרין
- לצלי:
- 1 שוק טלה
- 1 גזר קלוף וחתוך לעיגולים
- 1 בצל קלוף ופרוס
- 1 פקעת כרפס קלופה וחתוכה לקוביות
- שיני שום קלופות שלמות
- 1 בקבוק יין לבן מאיכות טובה
- מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה במעבד מזון, מורחים את שוק הטלה במרינדה ומאכסנים בכלי חרס למשך כ-48 שעות.
- 2. מחממים את התנור ל-200 מעלות, מניחים את השוק בתבנית נקייה ומוסיפים את הירקות.
- 3. צולים למשך 10-20 דקות (תלוי בגודל השוק) עד שהבשר משחים.
- 4. מוזגים לתבנית יין לבן, מתובל במלח ופלפל גרוס. מכסים ואופים ב-170 מעלות למשך כשעתיים, עד שהבשר רך מאוד.
- מומלץ להוסיף לתבנית תפוחי אדמה קטנים מטוגנים, כחצי שעה לפני סוף האפייה.