מתכונים חמים

שוק טלה בעשבי תיבול

מתכון למתקדמים של שוק מושרה היטב במרינדה ואפוי ביין לבן

מתכון מאת: mouse.co.il
  • למתקדמים

יין לבן (צילום: Artoday)

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים ל-4 מנות
  • למרינדה:
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 1 כפית גרידת קליפת לימון
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 1 כוס שמן זית
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כפית פלפל טרי
  • עלעלים של טימין, מיורן ומעט מאוד רוזמרין
  • לצלי:
  • 1 שוק טלה
  • 1 גזר קלוף וחתוך לעיגולים
  • 1 בצל קלוף ופרוס
  • 1 פקעת כרפס קלופה וחתוכה לקוביות
  • שיני שום קלופות שלמות
  • 1 בקבוק יין לבן מאיכות טובה
  • מלח ופלפל גרוס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה במעבד מזון, מורחים את שוק הטלה במרינדה ומאכסנים בכלי חרס למשך כ-48 שעות.
  • 2. מחממים את התנור ל-200 מעלות, מניחים את השוק בתבנית נקייה ומוסיפים את הירקות.
  • 3. צולים למשך 10-20 דקות (תלוי בגודל השוק) עד שהבשר משחים.
  • 4. מוזגים לתבנית יין לבן, מתובל במלח ופלפל גרוס. מכסים ואופים ב-170 מעלות למשך כשעתיים, עד שהבשר רך מאוד.
  • מומלץ להוסיף לתבנית תפוחי אדמה קטנים מטוגנים, כחצי שעה לפני סוף האפייה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully