חזה אווז עם סלט עלים וצנוניות
השף ירון קסטנבוים נותן טוויסט לסלט עלים רגיל. הכלים? חזה אווז טרי, צנוניות וריג'לה מרירה. התוצאה? סלט שהופך למנה עיקרית בפני עצמו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 חזה אווז טרי, נקיים מרוב השומן למעט שכבה דקה, חרוצים בעדינות על צד השומן
- חצי שן שום פרוסה דק
- 2 כפות טימין טרי קצוץ דק
- פלפל שחור גרוס
- 1 כוס מלח גס
- 1 כוס סוכר
- לסלט:
- 8 צנוניות קטנות פרוסות דק, מושרות במי קרח
- כוס עלי ריג'לה, או רוקט
- 1/2 כוס שעועית ירוקה, טרייה פרוסה לטבעות דקות
- 2-3 כפות מיץ לימון
- 1 כף חומץ בלסמי מרוכז
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות צנוברים קלויים
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מתבלים את חזות האווז בשום, טימין ופלפל שחור. מערבבים את המלח והסוכר ומפזרים חצי מהכמות על תחתית קופסא קטנה.
- 2. מניחים את חזות האווז מעל, שופכים את יתרת תערובת המלח והסוכר ומעבירים למקרר ללילה.
- 3. מוציאים את חזות האווז, שוטפים במים קרים, מנגבים היטב, מניחים על רשת ומכניסים למקרר ל-48 שעות.
- 4. מוציאים, פורסים דק ככל האפשר (כמו פרושוטו) ומגישים לצד הסלט.
- 5. מכינים את הסלט: שמים את כל החומרים בקערת ערבוב, מערבבים, טועמים, מאזנים תיבול ומגישים עם חזה האווז הכבוש.