- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
- 2. מכינים את המלית: מניחים בטטה על מצע מלח גס ואופים כשעה עד להתרככות. קולפים, מעבירים לבלנדר, מוסיפים טימין וטוחנים למחית חלקה. ממליחים לפי הטעם.
-
- 3. מכינים את בצק הטורטליני: מעבדים את חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח כחצי שעה.
-
- 4. ממלאים את הטורטליני: מקמחים את הבצק ומעבירים במכונת פסטה שלב אחר שלב עד לדרגה 7. אם אין מכונת פסטה, מרדדים על משטח מקומח לעובי 3-2 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. מניחים על כל עיגול בצק 1/2 כפית מלית בטטה, מרטיבים את שולי הבצק במעט מים, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים. עד כאן אפשר להכין מראש. מניחים את הטורטליני על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעט מקומחת ומקפיאים.
-
- 5. מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה את כל חומרי הרוטב מלבד החמאה, ומבשלים ללא מכסה עד לכמות של כ-1/2 כוס. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
- במקרה כזה מביאים שוב לרתיחה בסמוך להגשה, מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים לרוטב חלק וסמיך.
-
- 6. מכינים את הקרם: מבשלים ארטישוקים בציר כחצי שעה עד להתרככות, מסננים ומעבירים לבלנדר. מוסיפים שמנת ומיץ לימון וטוחנים לקרם חלק. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
-
- 7. סמוך להגשה מבשלים את הטורטליני ומטגנים את שקדי העגל: מבשלים את הטורטליני במים רותחים 3 דקות. אם הם עברו הקפאה, מבשלים 4 דקות ומסננים היטב.
- מחממים מחבת, מוסיפים חמאה ומחממים עד שהיא מזהיבה. מוסיפים את הטורטליני ומקפיצים כחצי דקה עד להזהבה.
- ממליחים ומפלפלים את שקדי העגל ומטגנים על מחבת פסים לוהטת כ-2 דקות מכל צד. אין צורך לשמן את המחבת.
-
- 8. מרכיבים את המנה ומגישים: מושחים כל צלחת בקרם ארטישוק, מסדרים טורטליני ושקדי עגל לסירוגין ויוצקים רוטב.