מתכונים חמים

שקדי עגל וטורטליני בטטה

אביב משה, שף מסעדת "מסה"

מתכון מאת: אביב משה, מערכת וואלה! NEWS
  • למתקדמים

שקדי עגל וטורטליני בטטה

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • למלית בטטה:
  • 1 בטטה לא קלופה
  • 1 כוס מלח גס
  • 1/2 כפית עלי טימין
  • מלח
  • לבצק טורטליני:
  • 125 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח רגיל
  • 125 גרם קמח דורום
  • 4 ביצים + 1.5 חלמון
  • מעט מלח
  • לטיגון הטורטליני:
  • 40 גרם חמאה
  • לרוטב בצלצלי פנינה:
  • 2 כוסות ציר ירקות או בקר
  • 1/4 כוס בצלצלי פנינה כבושים (מצנצנת)
  • 1 כף דבש
  • מעט מלח
  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • לקרם ארטישוק ירושלמי:
  • 6 ארטישוקים ירושלמיים בינוניים קלופים וחתוכים גס
  • 2 ליטר ציר ירקות
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • 2-3 כפות מיץ לימון
  • מלח
  • לשקדי עגל:
  • 280 גרם שקדי עגל טריים חתוכים בעובי 1 ס"מ
  • מלח ופלפל שחור גרוס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. מכינים את המלית: מניחים בטטה על מצע מלח גס ואופים כשעה עד להתרככות. קולפים, מעבירים לבלנדר, מוסיפים טימין וטוחנים למחית חלקה. ממליחים לפי הטעם.
  • 3. מכינים את בצק הטורטליני: מעבדים את חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח כחצי שעה.
  • 4. ממלאים את הטורטליני: מקמחים את הבצק ומעבירים במכונת פסטה שלב אחר שלב עד לדרגה 7. אם אין מכונת פסטה, מרדדים על משטח מקומח לעובי 3-2 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. מניחים על כל עיגול בצק 1/2 כפית מלית בטטה, מרטיבים את שולי הבצק במעט מים, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים. עד כאן אפשר להכין מראש. מניחים את הטורטליני על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעט מקומחת ומקפיאים.
  • 5. מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה את כל חומרי הרוטב מלבד החמאה, ומבשלים ללא מכסה עד לכמות של כ-1/2 כוס. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
  • במקרה כזה מביאים שוב לרתיחה בסמוך להגשה, מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים לרוטב חלק וסמיך.
  • 6. מכינים את הקרם: מבשלים ארטישוקים בציר כחצי שעה עד להתרככות, מסננים ומעבירים לבלנדר. מוסיפים שמנת ומיץ לימון וטוחנים לקרם חלק. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
  • 7. סמוך להגשה מבשלים את הטורטליני ומטגנים את שקדי העגל: מבשלים את הטורטליני במים רותחים 3 דקות. אם הם עברו הקפאה, מבשלים 4 דקות ומסננים היטב.
  • מחממים מחבת, מוסיפים חמאה ומחממים עד שהיא מזהיבה. מוסיפים את הטורטליני ומקפיצים כחצי דקה עד להזהבה.
  • ממליחים ומפלפלים את שקדי העגל ומטגנים על מחבת פסים לוהטת כ-2 דקות מכל צד. אין צורך לשמן את המחבת.
  • 8. מרכיבים את המנה ומגישים: מושחים כל צלחת בקרם ארטישוק, מסדרים טורטליני ושקדי עגל לסירוגין ויוצקים רוטב.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully