וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רביולי אסקרגו

מתכון מאת: שאול אברון, מערכת וואלה

רביולי אסקרגו. ברני ארדוב
רביולי אסקרגו

מצרכים למתכון

  • ל-8 סועדים:
  • 40 יחידות אסקרגו מבושלים
  • לחמאת השום:
  • 100 גרם חמאה
  • צרור פטרוזיליה
  • חצי שן שום
  • לבצק הרביולי:
  • 10 מ"ל שמן זית
  • 120 גרם או 4 חלמונים
  • כף מים
  • 165 גרם קמח מנופה
  • 7 גרם מלח דק
  • להכנת הרוטב:
  • 2 כוסות יין לבן (עדיף שרדונה)
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה

  • 1. לבצק הפסטה - במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והמלח. מעבירים לקערה את הנוזלים (מים, שמן זית וחלמונים).
  • 2. מזליפים בעדינות למיקסר וממשיכים לעבד את המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים במשך כ- 5-6 דקות עד לקבלת מרקם חלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה שלם.
  • 3. לחמאת השום - קוצצים את הפטרוזיליה דק דק, כותשים את שיני השום ומערבבים עם החמאה כשהיא בטמפ' החדר. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
  • 4. לרוטב הפסטה - מצמצמים את כוסות היין עד לרבע מהכמות ההתחלתית. מוסיפים את החמאה הקרה תוך כדי ערבוב מתמיד. מורידים מהאש ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד.
  • 5. למילוי - פותחים את בצק הפסטה במכונת פסטה - עד מספר 7. חותכים לריבועים של 3 ס"מ על 3 ס"מ.
  • 6. מברישים את הבצק בביצה טרופה עם מעט מים. מניחים במרכז הריבוע כפית קטנה של חמאת השום ועליה מניחים את השבלול. מקפלים את הבצק מפינה לפינה ומהדקים.
  • 7. מבשלים את הרביולי במים מומלחים בבעבוע עדין במשך 6 דקות. מעבירים למחבת עם חומרי הרוטב ומקפיצים בעדינות עד שהרוטב עוטף את הרביולי ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully