מתכונים חמים

פסטה ביתית עם בולונז

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

פסטה עם ראגו

מחשבון המרות

מצרכים

  • לראגו:
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 שורש פטרוזיליה קצוץ
  • 1/2 שורש סלרי קצוץ
  • 1 גבעול כרישה קצוצים
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 גזרים קצוצים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 500 גרם בקר טחון
  • 100 גרם כבדי עוף קצוצים
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כוסות יין אדום
  • 1 קופסה (400 גרם) שימורי עגבניות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • חופן עגבניות מיובשות קצוצות
  • פטרוזיליה קצוצה בהגשה
  • לפסטה:
  • 500 גרם קמח פסטה
  • 5 ביצים
  • מלח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • הראגו:
  • 1. מחממים שמן זית בסיר רחב ומאדים בו את ירקות השורש הקצוצים.
  • 2. מוסיפים בקר טחון וכבדי עוף קצוצים, מתבלים ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב עד שהם משנים גוון.
  • 3. יוצקים יין ונותנים למחצית מהנוזל להתאדות.
  • 4. מוסיפים שימורי עגבניות ורסק עגבניות, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש קטנה שעה.
  • 5. כשהרוטב מוכן מבשלים את הפסטה ומגישים יחד.
  • הפסטה:
  • 1. שיטה 1 (כמו שרואים בסרטון): מעבדים קמח וביצים במעבד מזון בפולסים להתגבשות פירורים. מוציאים למשטח ומהדקים בידיים לכדור בצק קשה. שיטה 2: עורמים את הקמח על משטח עבודה, מוסיפים את הביצים ולשים באצבעות עד להתגבשות פירורים. מהדקים בידיים לכדור בצק קשה.
  • 2. *מרדדים בהדרגה במכונת פסטה וחותכים לפטוצ'יני.
  • 3. מכינים רוטב – לפי המתכון בהמשך.
  • 4. מבשלים את הפסטה (רק כשהרוטב מוכן): מחממים סיר עם שפע מי מלח רותחים ומבשלים את הפסטה 8 דקות או עד שהיא מבושלת אל דנטה. מסננים.
  • 5. מגישים פסטה עם רוטב מעל.
  • *אין מכונה לרידוד פסטה? מרדדים דק-דק בעזרת מערוך וחותכים לרצועות ו/או מגלגלים לאטריות בסגנון פיצ'י האופיניות לטוסקנה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully