- 1. מכניסים למעבד מזון 3 מתוך ארבעת הפלפלים הקלויים, שן שום ושמנת מתוקה. טוחנים היטב עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד.
-
- 2. חותכים את הפלפל הנוסף לרצועות.
-
- 3. מחממים במחבת גדולה את החמאה. מוסיפים את רצועות הפלפל הקלוי, מטגנים מעט ומוסיפים את רוטב השמנת-פלפלים.
-
- 4. מוסיפים לתוך הרוטב את גבינת העיזים, עד שהיא נמסה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מרתיחים ומוסיפים את הפסטה המבושלת. מערבבים ומבשלים יחד כ-3 דקות, עד להסמכה.
-
- 5. מחלקים את הפסטה לצלחות הגשה, ומגרדים בפומפייה את גבינת הפטה מעל כל מנה. יוצקים מעל כל מנה כף שמן זית ומקשטים בכמה עלי בזיליקום טרי.