פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פאי פלפלים וגבינות

      פאי פלפלים וגבינות מתוך "ספר הפשטידות שלי" של חנה שאולוב

      4 מדרגים / 3.48 כוכבים

      פאי פלפלים וגבינות ( צילום דני לרנר ) (מערכת וואלה! NEWS)
      פאי פלפלים וגבינות ( צילום דני לרנר ) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • לבצק:
      • 100 גר' חמאה
      • 2 כוסות קמח תופל
      • 1 חלמון
      • 3 כפות מים
      • קורט מלח
      • למלית:
      • 4 פלפלים חתוכים לרצועות
      • 4 כפות שמן זית
      • 250 גר' גבינת שמנת מחלב עזים
      • 1 ביצה
      • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
      • ½ כוס שמנת לבישול (15%)
      • 1 גביע גבינת קוטג' 5%
      • 6 פרוסות דקות גבינת רוקפור
      • תנור מחומם מראש לחום בינוני (180-200 מעלות)

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים במערבל את החומרים לבצק לגוש חלק. מחלקים לשניים. מרדדים לשני עלים דקים ומעבירים לתבניות. משאירים עודפי בצק מעבר לשוליים.
      • 2. מטגנים את הפלפלים בשמן זית. בקערה בוחשים היטב את גבינת השמנת, הביצה, מלח ופלפל שחור, השמנת לבישול וגבינת הקוטג'. מחלקים את המלית לשניים. מניחים פרוסות דקות של גבינת רוקפור על הבצק, מעליהן מניחים את המלית ומכסים בפלפלים. מתבלים בפלפל שחור ובמלח אם יש צורך. סוגרים עם הבצק שנותר בשוליים ואופים כ-20 דקות או עד שהבצק אפוי.

      עוד מתכוני פשטידות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -