פסטה עם פלפלים ושקדים
מתכון של אלינוער רבין לפסטה עם פלפלים ושקדים, באדיבות מועצת הפירות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל- 4 מנות:
- 250 גרם פסטה
- 2 פלפלים אדומים
- 2 פלפלים צהובים
- 2 פלפלים ירוקים
- רבע כוס שמן זית
- חצי כפית שום כתוש
- מלח ומעט טבסקו
- 3 כפות מיץ לימון
- כף חומץ בלסמי
- כוס שקדים מולבנים קלויים
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הפלפלים לרבעים לגובה, מרחיקים גבעולים וגרעינים. פורסים את רבעי הפלפלים לרצועות ברוחב חצי ס"מ, מניחים על מגבות נייר לספיגת חלק מהלחות.
- 2. מטגנים כ-10 דקות בשמן זית על אש גבוהה תוך בחישה, עד שהפלפלים מתחילים להשחים. מסירים מהאש, מצננים מעט ומתבלים בשמן הנותר, בשום, מלח, טבסקו, מיץ לימון וחומץ בלסמי.
- 3. בינתיים מבשלים את הפסטה עד אל-דנטה, מסננים ומניחים בקערת הגשה. מפזרים מעל את תערובת הפלפלים, מקשטים בהרבה שקדים ומגישים מיד. אפשר להגיש עם גבינת פרמזן מגוררת.