סאטאי עוף

שיפודי עוף אינדונזים. מתכון של השף משה בדישי, מסעדת Minna Tomei

מתכון מאת: מערכת וואלה!
סאטאי עוף של מינה טומיי.
סאטאי עוף של מינה טומיי

מצרכים

  • ל-10 שיפודים:
  • ½ ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות של 2 ס"מ
  • 1 כף משחת קארי אדום
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 1 כוס חלב קוקוס
  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • 2 כפות רוטב סויה
  • למרינדה:
  • 1 כף זרעי כוסברה או אבקת כוסברה
  • 1 כפית זרעי כמון או אבקת כמון
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1/4 כוס בוטנים קלויים טחונים
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף שמנת מתוקה (לא חובה)
  • 1 כף סוכר דקלים
  • 2 כפות רוטב דגים (נאם פלא)
  • 1 כף ברנדי
  • מלח, לפי טעם

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הרוטב: בסיר קטן, מחממים כף שמן קנולה ואת הקארי והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את חלב הקוקוס ונותנים לרוטב לרתוח. מוסיפים את חמאת הבוטנים והסויה. מערבבים היטב. טועמים ואם יש צורך מתקנים טענים. מכבים את האש.
  • 2. מכינים את המרינדה: במחבת ללא שמן קולים את זרעי הכוסברה והכמון על חום גבוה עד לקבלת צבע חום, מוציאים מהמחבת וטוחנים במטחנת תבלינים. (אם משתמשים באבקה אז אין צורך לקלות).
  • 3. בבלנדר שמים כמון, כוסברה, בצל ובוטנים וטוחנים למשחה. מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים היטב עד קבלת מרקם אחיד. מעבירים את המרינדה לתבנית ולמשרים את קוביות העוף כ-4 שעות.
  • 4. מכינים את השיפודים: משפדים כל שיפוד עם 3-4 קוביות עוף ובמקביל לחמם גריל פחמים או מחבת פסים על חום בינוני-גבוה. משמנים קלות את רשת הגריל או מחבת הפסים וצולים את העוף כ-5 דקות מכל צד.
  • 5. מומלץ להגיש עם רוטב הבוטנים בצד, או להוציא את השיפודים מהגריל ישר לתוך רוטב הסאטאי - כך שהרוטב עוטף את כל העוף.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully