- 1. להכנת הרוטב: בסיר קטן, מחממים כף שמן קנולה ואת הקארי והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את חלב הקוקוס ונותנים לרוטב לרתוח. מוסיפים את חמאת הבוטנים והסויה. מערבבים היטב. טועמים ואם יש צורך מתקנים טענים. מכבים את האש.
-
- 2. מכינים את המרינדה: במחבת ללא שמן קולים את זרעי הכוסברה והכמון על חום גבוה עד לקבלת צבע חום, מוציאים מהמחבת וטוחנים במטחנת תבלינים. (אם משתמשים באבקה אז אין צורך לקלות).
-
- 3. בבלנדר שמים כמון, כוסברה, בצל ובוטנים וטוחנים למשחה. מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים היטב עד קבלת מרקם אחיד. מעבירים את המרינדה לתבנית ולמשרים את קוביות העוף כ-4 שעות.
-
- 4. מכינים את השיפודים: משפדים כל שיפוד עם 3-4 קוביות עוף ובמקביל לחמם גריל פחמים או מחבת פסים על חום בינוני-גבוה. משמנים קלות את רשת הגריל או מחבת הפסים וצולים את העוף כ-5 דקות מכל צד.
-
- 5. מומלץ להגיש עם רוטב הבוטנים בצד, או להוציא את השיפודים מהגריל ישר לתוך רוטב הסאטאי - כך שהרוטב עוטף את כל העוף.