שיפודי חזה עוף ועגבניות בציפוי פרמז'ן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 נתחי חזה עוף חתוכים לנתחים קטנים
- 2 כפות קמח
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 50 גר' פרמז'ן מגוררת
- כף עלי טימן טרי (לא חובה)
- כף שמן זית
- כף חמאה
- עגבניות שרי חצויות
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הקמח עם התבלינים והפרמז'ן .
- 2. מצפים את נתחי העוף בתערובת.
- 3. מחממים היטב מחבת טפלון ומוסיפים את כף השמן.
- 4. מוסיפים למחבת את נתחי העוף ומפרידים אותם אחד מהשני בעזרת כף עץ.
- 5. מטגנים כ-2 דקות ומקפיצים את המחבת כדי שיוזהבו מכל הצדדים.
- 6. מוסיפים את כף החמאה וממשיכים לטגן עוד 2 דקות, עד שכל הנתחים זהובים מכל הצדדים.
- 7. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד. באותה המחבת ובעודה חמה, מקפיצים קלות את העגבניות עד שהן מעט חרוכות.
- 8. משפדים את הנתחים על שיפוד עץ ומוסיפים עגבנית שרי צלויה בקצה.