פרגיות עוף על מצע סלט תאנים ורוקט
שיפודי פרגית של השף איל לביא ממסעדת "פסטיס"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל- 5 מנות:
- 1 ק"ג פרגיות עוף, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
- שיפודי עץ
- למרינדה:
- ½ כוס שמן זית
- 1 כף עלי אורגנו קצוצים
- 1 כף עלי רוזמרין קצוצים
- 1 כף עלי טרגון קצוצים
- 5 שיני שום כתושות
- 1 כפית פלפל שחור, גרוס טרי
- קורט מלח
- לרוטב:
- ½ כוס דבלים (תאנים יבשות) ללא עוקץ
- ½ 1 כוסות פורט (או בוז'ולה)
- 1 כפית שטוחה חוויאג' לקפה
- 1 כפית פלפל שחור, גרוס טרי
- 2 כפות חומץ בלסמי
- לסלט:
- 250 גרם עלי רוקט
- 15 תאנים גדולות ובשלות, חתוכות לרבעים
- 3 כפות צנוברים קלויים
- 3 כפות פקורינו מגורדת (או גבינה חריפה אחרת)
אופן ההכנה
- 1. משפדים את קוביות העוף על 10 שיפודי עץ.
- 2. בתבנית עמוקה מערבבים את חומרי המרינדה ומניחים בתוכה את השיפודים. משרים למשך 4 שעות לפחות.
- 3. מכינים את הרוטב: מבשלים בסיר את החומרים עד לאידוי שליש מכמות הנוזלים. מעבירים למעבד מזון ומעבדים לרוטב סמיך.
- 4. לפני ההגשה: מפעילים את התנור על גריל וצולים את השיפודים על רשת משומנת במשך 4 דקות. הופכים וצולים 3 דקות נוספות.
- 5. מערבבים את חומרי הסלט, מסדרים בצלחות, מניחים מעל את השיפודים ויוצקים מהרוטב.