מתכונים חמים

פרגיות עוף על מצע סלט תאנים ורוקט

שיפודי פרגית של השף איל לביא ממסעדת "פסטיס"

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

שיפודי פרגיות של מסעדת פסטיס (צילום: מערכת וואלה!)

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים ל- 5 מנות:
  • 1 ק"ג פרגיות עוף, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
  • שיפודי עץ
  • למרינדה:
  • ½ כוס שמן זית
  • 1 כף עלי אורגנו קצוצים
  • 1 כף עלי רוזמרין קצוצים
  • 1 כף עלי טרגון קצוצים
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 כפית פלפל שחור, גרוס טרי
  • קורט מלח
  • לרוטב:
  • ½ כוס דבלים (תאנים יבשות) ללא עוקץ
  • ½ 1 כוסות פורט (או בוז'ולה)
  • 1 כפית שטוחה חוויאג' לקפה
  • 1 כפית פלפל שחור, גרוס טרי
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • לסלט:
  • 250 גרם עלי רוקט
  • 15 תאנים גדולות ובשלות, חתוכות לרבעים
  • 3 כפות צנוברים קלויים
  • 3 כפות פקורינו מגורדת (או גבינה חריפה אחרת)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. משפדים את קוביות העוף על 10 שיפודי עץ.
  • 2. בתבנית עמוקה מערבבים את חומרי המרינדה ומניחים בתוכה את השיפודים. משרים למשך 4 שעות לפחות.
  • 3. מכינים את הרוטב: מבשלים בסיר את החומרים עד לאידוי שליש מכמות הנוזלים. מעבירים למעבד מזון ומעבדים לרוטב סמיך.
  • 4. לפני ההגשה: מפעילים את התנור על גריל וצולים את השיפודים על רשת משומנת במשך 4 דקות. הופכים וצולים 3 דקות נוספות.
  • 5. מערבבים את חומרי הסלט, מסדרים בצלחות, מניחים מעל את השיפודים ויוצקים מהרוטב.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully