שיפודי פרגית בחמאת בוטנים וחצילים
מתכון של השף אביב משה ממסעדת "מסה" וזוגלובק.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לשיפודים:
- 500 גרם שיפודי פרגיות חתוכות לקוביות (מומלץ פרגיות של זוגלובק)
- 5 ענפי רוזמרין טריים
- לציפוי השיפודים:
- 2 כפות חמאת בוטנים עם שברי בוטנים
- 1/2 שן שום קצוצה
- 1 כף שמן זית
- 2 כפיות רוטב סויה
- כפית גרדת לימון
- 1/4 כפית צ'ילי טחון
- 5 חצילים קטנים
- שמן זית
- מלח גס
- מיץ טרי משתי עגבניות
אופן ההכנה
- 1. מסירים את הפרגיות משיפוד העץ ומשפדים על ענף הרוזמרין.
- 2. מערבבים את חומרי הציפוי, יוצקים על השיפודים ומשרים במשך עשר דקות.
- 3. מניחים את השיפודים ואת החצילים על הגריל למשך 10-12 דקות. מסובבים את החציל מדי פעם, לחריכה מלאה.
- 4. חורצים פתח לאורך החצילים ומניחים בפנים את השיפודים יוצקים שמן זית ומיץ עגבניות טרי ומפזרים מלח גס.