תאנים ממולאות ברוטב רימון
המתכון מאת עדינה ברודי , מסעדת טיירה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 40 תאנים טריות/יבשות חתוך לרוחב לא עד הסוף
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצל קצוץ מאודה
- 4 כפות רכז רימון
- קינמון, הל, מוסקט
- מלח, פלפל
- 1 ליטר ציר עוף, מביאים לרתיחה.
- למילוי:
- 250 גר' פטריות שמפיניון קצוצים
- 150 גר' אגוזי מלך טחונים
- 300 גר' חזה עוף קצוץ
- 1 בצל קצוץ דק
- כפית וחצי הל
- כפית וחצי קינמון
- 1/2 מוסקט מגורד
- מלח, פלפל
- 3 פרוסות לחם קלוי, (מרטיבים קלות, סוחטים וקוצצים)
אופן ההכנה
- 1. יוצרים חתך בתאנים לרוחב לא עד הסוף.
- 2. המילוי: מערבבים את כל החומרי המילוי ממלאים את התאנים, ומניחים בצד.
- 3. מאדים בשמן את הבצל עד שנהיה זהוב
- מוסיפים תבלינים מלח ופלפל ורכז רימון ומערבבים
- מוסיפים ציר עוף ומרתיחים.
- 4. מסדרים יפה את התאנים בסיר ומוזגים מעל את הנוזל
- מביאים לרתיחה עדינה ומורידים אש למינימום ומבשלים כ 20 דקות עם מכסה.
- 5. מגישים עם גרגרי רימון מעל לקישוט.