תאנים ממולאות ברוטב רימון

המתכון מאת עדינה ברודי , מסעדת טיירה.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
תאנים ממולאות וסלט ירוק.
תאנים ממולאות וסלט ירוק

מצרכים

  • 40 תאנים טריות/יבשות חתוך לרוחב לא עד הסוף
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצל קצוץ מאודה
  • 4 כפות רכז רימון
  • קינמון, הל, מוסקט
  • מלח, פלפל
  • 1 ליטר ציר עוף, מביאים לרתיחה.
  • למילוי:
  • 250 גר' פטריות שמפיניון קצוצים
  • 150 גר' אגוזי מלך טחונים
  • 300 גר' חזה עוף קצוץ
  • 1 בצל קצוץ דק
  • כפית וחצי הל
  • כפית וחצי קינמון
  • 1/2 מוסקט מגורד
  • מלח, פלפל
  • 3 פרוסות לחם קלוי, (מרטיבים קלות, סוחטים וקוצצים)

אופן ההכנה

  • 1. יוצרים חתך בתאנים לרוחב לא עד הסוף.
  • 2. המילוי: מערבבים את כל החומרי המילוי ממלאים את התאנים, ומניחים בצד.
  • 3. מאדים בשמן את הבצל עד שנהיה זהוב
  • מוסיפים תבלינים מלח ופלפל ורכז רימון ומערבבים
  • מוסיפים ציר עוף ומרתיחים.
  • 4. מסדרים יפה את התאנים בסיר ומוזגים מעל את הנוזל
  • מביאים לרתיחה עדינה ומורידים אש למינימום ומבשלים כ 20 דקות עם מכסה.
  • 5. מגישים עם גרגרי רימון מעל לקישוט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully