זביון תאנים
מנה אחרונה בסגנון איטלקי מאת אבי שקרל, שף מסעדת בליני
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל 4 מנות:
- 50 גרם סוכר
- 6 חלמונים
- 1/3 כוס שמפנייה
- 5 כפות יין מרסלה או יין פורט
- 1 כף חומץ בלסמי
- תאנים טריות חתוכים לרבעים , שעליהן בזוק מעט סוכר.
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים סיר עם מים חמים ומעליו שמים קערת נירוסטה באופן שהקערה לא תיגע במים.
- 2. בקערת הנירוסטה שמים את החלמונים ומערבבים עם מטרפה.
- תוך כדי בחישה , מוסיפים לקערה את אבקת הסוכר, את השמפנייה, המרסלה והחומץ הבלסמי.
- 3. מערבבים עד שהבלילה נקשרת לתערובת אחת אחידה.
- חשוב מאוד לא להפסיק את הבחישה על מנת שלא יוצרו גושים בבלילה.
- 4. מסדרים את התאנים בכלי הגשה ויוצקים את הבלילה מעליהם ומגישים חם.