דאק גוג'אנג
משה בדישי ממסעדת מינה טומיי מרקט ת"א מגיש כנפיים חריפות ברוטב צ'ילי קוריאני
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות
- 12 יחידות כנפיים נקיות וחצויות
- לציפוי
- 1 כוס קמח תפוח אדמה
- 1/4 כפית פפריקה חריפה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4כפית אבקת שום
- רכיבים לרוטב
- 1 כוס רוטב צ'ילי קוריאני-ג'וג'אנג (ניתן להשיג בחנויות לבישול אסיאתי ובחנויות מתמחות)
- 1/2 כוס מים
- 1 אגס מגולען
- 1/2 תפוח עץ אדום מגולען
- 1/2כוס אננס קוביות
- 3 כפות רוטב סויה
- 3 שיני שום קצוצות
- 3 כפות קורנפלור מהולות ב-4 כפות מים
- שמן סויה /קנולה לטיגון עמוק (כמות תלויה בעומק הסיר)
אופן ההכנה
- 1. טוחנים את כל רכיבי הרוטב בבלנדר ומעבירים למחבת.
- 2. מחממים את שמן עמוק בסיר רחב עד לחום גבוה. מצפים את הכנפיים בקמח ומנערים את העודפים.
- 3. מטגנים את הכנפיים 5-7 דקות או עד שהכנפיים זהובות ומוכנות בפנים. מוציאים מהשמן ומעבירים למחבת עם הרוטב.
- 4. מבשלים את הכנפיים בתוך הרוטב עד לרתיחה. ברגע שמזהים רתיחה מוסיפים את בלילת הקורנפלור, מערבבים ומגישים מיד.